Verkest: 'Ik gooi de handdoek, Geel gaat failliet'

K M
| 0 reacties
Verkest: 'Ik gooi de handdoek, Geel gaat failliet'
Foto: © SC

Maandag werd er al bekend gemaakt dat volgende week maandag op een Bijzondere Algemene Vergadering de vereffening stond gepland. Ook voorzitter William Verkest moet zich nu gewonnen geven nadat ultieme onderhandelingspogingen afsprongen.

"Het spijt me dit te zeggen, maar ik zie geen andere optie dan maandag de vereffening uit te spreken", weet Verkest te melden. "Ik had gesprekken met investeerders die ver gevorderd waren en daardoor was er nog hoop, hoewel ik voor maandag al een Bijzondere Algemene Vergadering had bijeengeroepen met de vereffening op de agenda. De ultieme onderhandelingen verliepen goed. We hadden toezeggingen gekregen van twee kandidaat-investeerders die hadden beloofd de club niet in de steek te laten, maar toen er effectief met geld over de brug moest worden gekomen, haakten ze af. De hoop is nu definitief weg. Ik gooi de handdoek, Geel gaat failliet."

"Niet alleen Mol-Wezel is geïnteresseerd, ook Meerhout ziet een samenwerking zitten," gaat Verkest verder als het woord fusie ter sprake komt. "Of het zover komt, moet volgende week blijken, maar ook de stad Geel speelt daarin een belangrijke rol. Als we in vereffening gaan, komt het gros van de infrastructuur aan de stad toe. De stad beslist dan of er een nieuwe club mag spelen. Aangezien de spelers al zolang niet zijn betaald, is iedereen vrij. Ook onze jeugdspelers hebben we moeten laten gaan. Een groot deel van de spelers zal snel onder dak raken, maar niet iedereen zal het zo makkelijk hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties