Genk roept vechtende Bailly op het matje

De Nijs Michael
| 23 reacties
Genk roept vechtende Bailly op het matje
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Logan Bailly verscheen gisteren op de Genkse training met meerdere schrammen in het aangezicht en de doelman mocht daarover uitleg gaan geven aan de leiding van de Limburgse topclub.

Onlogisch is dat niet, want een anonieme briefschrijver had de media, Racing Genk en de Belgische voetbalbond al een boze brief gestuurd met de melding dat Logan Bailly “in zichtbaar dronken toestand ruzie had gezocht met tientallen festivalgangers in Festimix”. De anonieme briefschrijver vroeg een sanctie voor de doelman omdat het gedrag van Bailly de aanleiding was tot een massale vechtpartij, waarna de politie moest ingrijpen en het festival vroegtijdig werd stopgezet.
 
Bailly werd gisteren dan ook op het matje geroepen door de technisch directeur Reynders en trainer Van Geneugden, maar de goalie hoeft niet meteen te vrezen voor een sanctie. Volgens Bailly is hij eerder slachtoffer dan agressor. “Hij was aanwezig met zijn jongere broer en werd zonder reden aangevallen door een aantal mannen. Tot nader order nemen wij vrede met deze uitleg, omdat er nergens bewijzen zijn dat het anders gelopen is”, verklaart Willy Reynders.
 
Toch is de club bij deze beslissing niet over één nacht ijs gegaan, zo werd ook de politie van Luik gecontacteerd. “Wij hebben navraag gedaan bij de politie in Luik, daar heeft men geen weet van welke betrokkenheid dan ook van Logan Bailly bij het gevecht. Hem wordt ook zeker niets ten laste gelegd. Daarom hebben we deze ‘zaak’ zonder gevolg geklasseerd." Bailly zelf reageerde met de volgende twee woorden op de hele heisa: “geen commentaar”. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties