Harry Been: 'WK-kansen 2018 nu 20 of 30 procent'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Harry Been: 'WK-kansen 2018 nu 20 of 30 procent'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Harry Been, de secretaris-generaal van de Nederlandse voetbalbond (KNVB), zei gisteren op het NOS Sportjournaal dat door de gebeurtenissen op het afgelopen EK de WK-organisatiekansen voor België en Nederland in 2018 fel gestegen zijn.

Harry Been heeft het vooral over het gedrag van 'Het Legioen' tijdens de aanwezigheid van Nederland op het afgelopen Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk. De Oranje-supporters zorgden voor een zelden geziene toffe sfeer in de steden Basel en Bern.

"Geen enkele andere supportersschare is zo vriendelijk ontvangen. Dat is prima, ook voor het imago van Nederland. Als ik nu een percentage moet noemen van onze kans om over tien jaar het WK te organiseren, dan zeg 20 of 30 procent. Het moet nog worden besloten, maar in de wandelgangen van de voetballerij wordt daar wel vanuitgegaan. Nederland is een klein land, maar wel een land dat behoorlijk in ontwikkeling is op voetbalgebied. En we hebben het voordeel van onze supporters", zei Been gisteren op de NOS.

Zuid-Afrika organiseert het WK in 2010, Brazilië in 2014 dus is de kans groot dat het volgende WK in Europa wordt gespeeld. België en Nederland zullen met de concurrentie van Spanje, Engeland en Rusland moeten afrekenen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties