Bejbl hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bejbl hangt voetbalschoenen aan de wilgen
Foto: © SC

Vandaag heeft Radek Bejbl bekendgemaakt dat hij na achttien jaar profvoetbal een punt heeft gezet achter zijn rijkgevulde voetbalcarrière. Bejbl maakte voor het eerst indruk op het EK van 1996 in Engeland toen Tsjechië verrassend de finale haalde.

Radek Bejbl is ondertussen 35 jaar. Na het succesvolle Euro 96 in Engeland waar Tsjechië de finale verloor van Duitsland na een golden goal van Oliver Bierhoff, kwamen talrijke Europese topteams op hem af. Hij koos uiteindelijk voor een verblijf bij Atlético Madrid waar hij vier seizoenen speelde. Daarna ging hij voetballen voor het Franse RC Lens, keerde hij even terug naar huis bij Slavia Praag om dan nog eens voor Rapid Wien in Oostenrijk te spelen.

Het afgelopen seizoen was Bejbl actief in eigen land bij Slovan Liberec. Van de succesvolle Tsjechische generatie van 1996 zijn nu nog maar drie spelers meer actief. Het zijn Pavel Nedved (Juventus Turijn), Vladimir Smicer (Slavia Praag) en Patrick Berger (Sparta Praag). Bejbl debuteerde destijds in het seizoen 1990/91 voor Slavia Praag in het Tsjechische profvoetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

First League

Nieuwste reacties