Heinze niet naar de OS, Pareja nu in beeld

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Heinze niet naar de OS, Pareja nu in beeld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hamburg SV is niet de enige club die moeilijk doet over het afstaan van spelers voor de Olympische Spelen. Ook Gabriel Heinze krijgt van Real Madrid geen toestemming om mee te doen met topfavoriet Argentinië op de Olympische Spelen.

Gabriel Heinze werd door de Argentijnse coach Sergio Batiste geselecteerd als één van de drie dispensatiespelers. Real Madrid wil echter van geen Heinze op de Spelen weten. Het wil de Argentijn klaar hebben voor de Spaanse Supercup (tegen Valencia) en de start van de Spaanse competitie.

Batiste wilde de 46-voudige international meenemen naar Beijing nadat Inter Milaan Nicolas Burdisso ook al niet wilde afstaan. Juan Roman Riquelme en Javier Mascherano mogen van hun clubs wel mee met Argentinië naar de Spelen. Nicolas Pareja, speler van Anderlecht, komt nu in beeld om naar China af te reizen. Vandaag beslist paarswit of het zijn Argentijn wil laten gaan. Mochten ook de Brusselaars weigeren, dan is Liverpool-talent Emiliano Insuá de volgende in de rij.

Bernd Schuster, trainer van Real Madrid, heeft voor de start van de nieuwe competitie maar twee centrale verdedigers tot zijn beschikking: Christoph Metzelder en Pepe. Het FIFA-reglement zegt dat clubs wel kunnen weigeren om spelers als dispensatiespelers af te staan. Daar maakt Real Madrid door Heinze in Spanje te laten blijven gretig gebruik van.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties