Cesar Santin verlaat Kalmar FF

viki meeuwis
| 1 reacties
Cesar Santin verlaat Kalmar FF
Foto: © SC

De Braziliaanse aanvaller, Cesar Santin, verlaat de Zweedse competitieleider Kalmar FF en verkast met onmiddellijke ingang naar FC Kopenhagen.

Het is voor Kalmar zowel goed als slecht nieuws. Het transferbedrag zou ongeveer een twee miljoen euro bedragen. Deze som zou Kalmar vooruit helpen om investeringen te kunnen doen om een nieuw stadion neer te zetten, met medewerking van externe investeerders.
 
Het slechte nieuws is dat Santin, die van 2004 tot nu in de Allsvenskan speelde en in Totaal 33 keer wist te scoren, een belangrijke pion is binnen de ploeg bij Kalmar. Met het oog op de titel is het voor de club dus niet echt het geschikte moment om Santin te laten gaan. Volgens woordvoerder Johnny Pettersson is het voor de club echter belangrijker om op lange termijn te denken dan op korte termijn, de verkoop van Santin en de bouw van het nieuwe stadion bevestigen die strategie.
 
Bij FC Kopenhagen zijn ze maar wat blij met hun nieuwe aanwinst. Santin kan zowel ingeschakeld worden als aanvaller of als offensieve middenvelder. Sportief Directeur Carsten V. Jensen bevestigde dat FC Kopenhagen Santin al langer volgde. Hij is dan ook tevreden dat ze hem hebben kunnen binnenhalen.
 
Santin van zijn kant liet optekenen dat hij FC Kopenhagen een van de grootste clubs in Scandinavië vond en ziet zijn overgang dus als een goede stap vooruit. Santin zal bij Kopenhagen het rugnummer 11 dragen.
 
De Deense competitie begint overigens vanavond. Kopenhagen zelf treedt maandag aan in de eigen Parken Arena tegen Esbjerg fB.

Foto: Carsten V. Jensen met nieuwe aanwinst Cesar Santin (foto: FCK.dk)
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties