Spelers komen er met de schrik van af

Kevin Pieters
| 1 reacties
Spelers komen er met de schrik van af
Foto: © SC

De spelers van Portsmouth zullen de start van hun trip naar Nigeria niet snel vergeten. Net voordat de wielen van het privé-vliegtuig de grond raakten, werd de piloot gedwongen de landing te staken.

De 40 inzittende, waaronder de meeste spelers en Portsmouth-manager Harry Redknapp, werden opgeschrikt door deze bruuske wending. Al snel werd duidelijk dat omwille van het slechte weer de landing niet risicoloos kon worden gedaan. De Airbus werd genoodzaakt om ruim een half uur rond de luchthaven te cirkelen. Alsof dat nog niet genoeg was, bleek het tijdens dit rondvliegen ook nog fel te bliksemen. Toen de piloot tijdens de tweede poging het privé-vliegtuig veilig aan de grond zette, werd deze overdonderd met applaus. Aanvoerder Linvoy Primus liet weten dat heel wat spelers en mensen van de staf geschrokken waren door de gebeurtenis. “Vooral het feit dat niets wees op moeilijkheden, deed ons schrikken op het moment dat de piloot het vliegtuig terug de hoogte in deed gaan.”

Na de landing werden de spelers onder politie-escorte naar hun hotel in Abuja gebracht. Daar aangekomen konden de spelers bekomen van hun vliegtrip. In Nigeria speelt Pompey twee wedstrijden op twee dagen. De eerste wedstrijd werd zaterdagavond afgewerkt tegen regerend kampioen Kano Pillars. De wedstrijd eindigde op 0-5 met goals van Peter Crouch (2x), John Utaka, Ben Sahar en Kanu. Vandaag staat de confrontatie met de Engelse kampioen, Manchester United, op het programma.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties