Brøndby zet het seizoen goed in

viki meeuwis

In Denemarken werd afgelopen weekend een aantal wedstrijden van de tweede speeldag in de SAS-Ligaen gespeeld.

Brøndby heeft het nieuwe seizoen goed ingezet. Na een overwinning vorige week op FC Nordsjælland wist Brøndby nu te winnen van landskampioen Aalborg. Brøndby speelde met een offensieve instelling en was duidelijk de betere ploeg. De man van de match werd Max von Schleebrügge die halverwege de eerste helft Brøndby op voorsprong bracht na een goede pass van Karim Zaza. Slechts twee minuten later kon Caca tegenprikken maar Von Schleebrügge zette net voor het einde van de eerste helft de situatie weer recht door er 1-2 van te maken. Ditmaal was het zijn landgenoot Alexander Farnerud die eerst op de dwarslat schoot maar in de rebound een goede pass naar von Schleebrügge kon geven. Met deze tweede overwinning neemt Brøndby plaats in de top van het klassement.

FC Kopenhagen trok naar Essex Park waar het Randers partij gaf. Die wedstrijd eindigde op 1-1. Het was invaller Bedi Buval die de thuisploeg net voor het einde van de eerste helft op voorsprong bracht na een pass van Carsten Fredgaard.
Na de rust zette Kopenhagen meer druk. De Braziliaan Junior kon in de slotfase de gelijkmaker binnen werken na voorbereidin van Libor Sionko. Bij Kopenhagen maakten zowel Cesar Santin als Peter Larsson hun debuut.

Sønderjyske hield FC Midtjylland op een 1-1 gelijkspel. Jonas Borring had op de 70e minuut Midtjylland op voorsprong gebracht. Jesper Kjærullf kon in de slotfase de gelijkmaker binnenwerken.

Promovendus Vejle kon de drie punten op zak steken in de match tegen Esbjerg door een goal van Thomas Røll in de 52e minuut.

AGF speelt vanavond nog tegen AC Horsens.