De Witte: 'Op lange termijn topclub worden'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Witte: 'Op lange termijn topclub worden'
Foto: © SC

“We willen de basis leggen voor een project van drie jaar.” AA Gent-voorzitter Ivan De Witte blijft voorzichtig met de ambities voor het nieuwe voetbalseizoen.

De Buffalo’s betwistten in mei voor het eerst in twintig jaar de bekerfinale, legden de voorbije twaalf maanden goed voetbal op de mat en mogen binnenkort Europa in. Maar zelfs met het binnenhalen van kampioenentrainer Michel Preud’homme willen de blauw-witten niet te hoog van de toren blazen.
 
250.000
 
“We moeten op lange termijn naar een topclub toewerken”, aldus De Witte. “Zowel op sportief als financieel gebied en qua identiteit. Met een potentieel van 250.000 supporters moeten we kunnen uitgroeien tot één van de grootste clubs van het land.”
 
“Een paar jaar geleden zaten we nog in een diep moeras, maar dankzij de steun van VDK, twintig jaar partner van AA Gent, kruipen we er stilaan uit. Wij zijn zelfs één van de meest gezonde clubs in België. Van de negatieve resultaten die in de media zijn verschenen, klopt niets. Dat zullen we ten gepaste tijde door experts laten weerleggen.”
 
Professionalisme
 
Ook sportief ziet De Witte het rooskleurig in. “Ik ben geïmpressioneerd door het professionalisme van Michel Preud’homme, maar tijdens het eerste jaar moeten we de basis leggen van ons driejarig project. Al ben ik na de resultaten tijdens de oefenwedstrijden tegen Galatasaray en PSG positief gestemd.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties