Soap dreigt rond KVM - Club Brugge

Nico Wieme
| 61 reacties
Soap dreigt rond KVM - Club Brugge
Foto: © SC

De kalendercommissie van de Belgische Voetbalbond bevestigde maandag dat de wedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge definitief naar woensdagavond 24 september verhuist. Daar lijkt Mechels burgemeester Bart Somers in ieder geval niets voor te voelen.

Aangezien Club Brugge twee spelers aan de nationale belofteploeg moest afstaan, besliste blauw-zwart gebruik te maken van de mogelijkheid om de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen uit te stellen. De kalendercommissie van de bond heeft die wedstrijd nu op woensdagavond 24 september vastgelegd.

Daarmee lijken alle problemen nog niet van de baan. Nadat eerder KV Mechelen zijn ongenoegen had geuit omdat het door een midweekmatch mogelijk minder inkomsten zal genereren, deed nu ook Bart Somers zijn duit in het zakje. 

Geen risicomatch op woensdagavond?
De Mechelse burgervader is niet geneigd die wedstrijd op woensdagavond te laten plaatsvinden. "Voor ons lijkt woensdag 24 september niet bepaald de meest geschikte datum", aldus Somers. "Malinwa speelt drie dagen later immers al een thuiswedstrijd tegen Dender. Het lijkt ons dan ook niet opportuun om de match tegen Club dan te laten plaatsvinden." 

Somers lijkt voet bij stuk te willen houden. "Enerzijds levert die midweekmatch problemen op met de organisatie van de politiediensten, anderzijds betekent dat twee keer in zeer korte tijd overlast voor de buurt. We zullen in overleg met de KBVB dan ook pogen om een nieuwe datum te zoeken", liet de Open VLD'er nog weten.

Somers plant liever op woensdagavond geen risicowedstrijd in zijn stad. Indien de Open VLD-voorzitter vasthoudt aan zijn principe, lijkt een nieuwe voetbalsoap in de maak. Er zijn immers geen vrije weekends meer om KV Mechelen - Club Brugge te laten inhalen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties