Vandenbussche: 'Komst Stijnen kans voor mij'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vandenbussche: 'Komst Stijnen kans voor mij'
Foto: © SC

Trond Sollied zou bij het Heerenveenbestuur naar het schijnt hard aandringen op de komst van Stijn Stijnen. Hierdoor voelt Brian Vandenbussche, huidig doelman bij de Friezen en net als Stijnen Belgisch A-international, de bui al hangen.

SC Heerenveen bood vorige week een miljoen euro voor Stijn Stijnen. “Belachelijk”, noemde Clubs sportmanager Luc Devroe dat bedrag. De Friese club beraadt zich nu of het een hoger bod zal uitbrengen.
 
Ondertussen moet Heerenveenkeeper Brian Vandenbussche nagelbijtend afwachten. Zijn nieuwe trainer Trond Sollied heeft blijkbaar geen vertrouwen in zijn doelmannen, ook al keepte het 26-jarige jeugdproduct van Club Brugge puik tegen Mönchengladbach (3-1-verlies). Tegen FC Eindhoven (4-0-verlies) kreeg de Rode Duivel rood bij een 0-0-stand.
 
“Ik wil niet weg bij Heerenveen en de club wil me ook houden”, aldus Vandenbussche, die verrast reageerde op de uitlatingen van zijn trainer. “Ik wacht rustig af. Het gebeurt wel vaker dat een trainer iemand meebrengt. Daar leg ik me bij neer. Maar echt leuk is het natuurlijk niet, want Stijn komt niet om op de bank te zitten.”
 
Vandenbussche kan naar eigen zeggen op de belangstelling van een aantal clubs rekenen en ziet wel kansen in de mogelijke komst van Stijnen. “Clubs buiten Nederland namen meteen contact op, dus ik maak me niet te veel zorgen. Misschien is de komst van Stijn ook een kans voor mij. Maar hij is hier nog niet, hé.”
 
Volgens Sollied slikte Heerenveen vorig seizoen te veel doelpunten om te kunnen aanknopen bij de Nederlandse top. ‘Ik vraag me af of ons aantal tegendoelpunten van vorig seizoen (48, nvdr.) de echte reden is. Op uitzondering van PSV slikten de andere toppers een gelijkaardig aantal. We speelden tenslotte heel aanvallend.”
 
Vandenbussche, die door de rode kaart tegen FC Eindhoven geschorst werd voor drie oefenduels, hoopt zich nog te mogen bewijzen. “De trainer kent mij niet. En uiteindelijk moet iedereen die nieuw is presteren, ook trainers...”, sneert hij naar de Noor.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties