'Wat in Luik kan, moet ook in Gent mogelijk zijn'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Wat in Luik kan, moet ook in Gent mogelijk zijn'
Foto: © SC

Michel Preud'homme stelde maandag op de fandag zijn spelerstroepen voor aan de supporters en bracht 's avonds een bezoekje aan de Gentse feesten. De voormalige doelman heeft zich op korte termijn populair gemaakt bij het Gentse publiek.

Preud'homme is in niets te vergelijken met zijn voorganger Trond Sollied. Waar er bij de koele Noor bijna anarchie heerste, is discipline het sleutelwoord bij de kampioenenmaker van Standard. De spelers trainen twee keer per dag, verblijven van 's ochtends tot 's avonds op de club en kunnen tussen de twee trainingen een slaapje doen.
 
Voorzitter Ivan De Witte is alvast geïmpressioneerd door het professionalisme van zijn nieuwe trainer, die zich meteen aanvaard voelt in het Ottenstadion. "Dat is de eerste reden waarom ik voor Gent gekozen heb", geeft Preud'homme toe. "En ik beschik hier over een spelersgroep met een groot potentieel. Van plaats tot plaats en van lijn tot lijn. We moeten nog veel vooruitgang boeken, maar we werken eraan."
 
Gentse titel
 
En een Gentse titel? Dat is volgens Preud'homme in de toekomst niet onmogelijk. "Gent moet aan iets bouwen", klinkt het. De voorbije jaren deed hij alvast de juiste ervaring op bij Standard. "Wat in Luik kan, moet ook in Gent kunnen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties