Zoon Iron Maiden-bassist test bij Fredrikstad FK

viki meeuwis
| 0 reacties
Zoon Iron Maiden-bassist test bij Fredrikstad FK
Foto: © SC

Iron Maiden was verleden week in Noorwegen voor twee concerten. Zoals bekend zijn de mannen van de Britse heavy metalgroep voetbalfans. Steve Harris, de bassist van de groep, was in een vorig leven nog jeugdspeler bij West Ham United.

Uiteindelijk koos hij toch voor een muzikale carrière. De appel valt niet ver van de boom blijkbaar want zoon George is naast muzikant ook een verwoed voetbalfan en speler.
 
George is momenteel op proef bij het Noorse Fredrikstad FK. Hij beschrijft zichzelf als een veelzijdige rechtsback. “Ik kan in principe op elke positie me uit de slag trekken maar vooral in een verdedigende rol voel ik me goed.”
 
Zijn kennis van het Noorse voetbal is nog beperkt maar George hoopt om tijdens zijn proefperiode toch een indruk te krijgen van wat het spel in de Tippeligaen te bieden heeft.
 
Vader Steve Harris is wel bekend met hoe het er in Noorwegen aan toe gaat en bovendien spelen er veel Noorse voetballers bij Engelse clubs. “George is een goede, solide speler en ik geloof wel dat hij in de Noorse competitie zich uit de slag zou kunnen trekken. Hopelijk slaagt hij erin om zich te bewijzen”, aldus Steve Harris. 

Fredrikstadfk.no deed naar aanleiding daarvan een interview met zowel vader als zoon Harris. Dat interview kan u hier bekijken. De inleiding is weliswaar in het Noors maar het interview zelf is vanzelfsprekend in het Engels.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties