BvO: Kruibeke onderuit bij Straatje Stekene

Gentil Dossche
| 1 reacties
BvO: Kruibeke onderuit bij Straatje Stekene
Foto: © SC

Net zoals tegen Melsele kende Kruibeke teveel hoogtes en vooral laagtes om een gretig Straatje Stekene van een verdiende overwinning te houden. De thuisploeg schakelde heel snel over van verdediging naar aanval en de bezoekers moesten passen.

Ook in de tweede wedstrijd in het kader van de Beker van Oost-Vlaanderen kwam de match eerder aftastend op gang. Bij de eerste echte kans was het al bijna prijs voor de gastheren. Tim Motyka schilderde een hoekschop op het hoofd van Maarten Van Hecke maar Jurgen De Maayer had een superreflex in huis (11’). Aan de overzijde kreeg Pieter Van de Manacker een voorzetkopbal van Olivier De Vlieger onvoldoende onder controle (13’). Toen Sven Coppieters ex-Kruibekespeler Nico Van den Bossche diep stuurde liet deze de bezoekende verdediging ter plaatse. De eersteprovincialer reageerde en De Vlieger kopte een voorzet van Kevin Piessens perfect in de loop van Ladi Kuye.
 
Na de rust tekende De Vlieger voor de eerste kans. Zijn kopbal ging niet zo ver naast (47’). Amper een minuutje later werd bezoekend balverlies afgestraft. Abdoulla Zarzour glipte door het statische centrum van de verdediging en De Maayer was kansloos. Kruibeke reageerde en Van de Manacker kopte een voorzet in de handen van David Pauwels (51’). De thuisportier bleef attent op een scherpe voorzet van De Vlieger richting Nouredinne Hamouch (52’). Even later leek Pauwels toch geklopt. Johan Segers devieerde een hoekschop echter op de onderkant van de lat (53’). Straatje Stekene speculeerde op de counter en toen Kevin Piessens in de fout ging op A. Zarzour legde scheidsrechter Vertenten de bal op de stip. Maarten Van Hecke trapte onhoudbaar binnen. De thuisploeg nam wat gas terug en de sluwe Pieter Van de Manacker borstelde een vrije trap mooi in de benedenhoek. Een vlam van De Vlieger vloog net naast (63’). Iets te ongeordend trok Kruibeke nu op zoek naar de gelijkmaker. Meer dan een voorzetschot van Glenn Verhulst leverde dit niet op, al had Pauwels alle moeite van de wereld om de bal uit zijn doelvlak te houden (83’).
 
Donderdagavond om 19u is Kruibeke gastheer voor KSV Temse (vriendschappelijk). Zondag 17/08 om 16u komt Sint-Pauwels op bezoek voor de 3de wedstrijd in de Beker van Oost-Vlaanderen.
 
Straatje Stekene: David Pauwels, Michael Van Herrewege, Basel Zarzour (83’ Benjamin Meesdom), Bert Cant, Abdoulla Zarzour, Sven Coppieters, Tim Ferket (69’ Tim De Wael), Nico Van den Bossche, Robby Buys, Tim Motyka, Maarten Van Hecke (80’ Pieter Buys)
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Johan Segers, Ladi Kuye (46’ Kevin Thuy), Pieter Van de Manacker, Kevin Piessens (63’ Pieter Mussely), Olivier De Vlieger (63’ Tim Vierbergen), Didier Lenjou, Nouredinne Hamouch (63’ Glenn Verhulst), Bjorn Mallentjer
 
Doelpunten: 22’ Nico Van den Bossche 1-0; 23’ Ladi Kuye 1-1; Abdoulla Zarzour 2-1; Maarten Van Hecke 3-1; Pieter Van de Manacker 3-2. Pen. 3-4
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties