Bundesliga opent zijn deuren met topper

Philippe Crols
| 0 reacties
Bundesliga opent zijn deuren met topper
Foto: © SC

Dit weekend begint niet alleen de competitie in Engeland en België, ook in Duitsland vatten de heren voetballers een nieuw seizoen aan. Speeldag één heeft alvast een hele mooie opener in petto. Bayern München ontvangt Hamburger SV.

Hamburg te gast in München

Hamburger SV, met Vincent Kompany, speelt vrijdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Bayern München. De landskampioen gaat op zoek naar een tweede opeenvolgende titel. De club van trainer Jurgen Klinsmann trok geen grote namen aan. Het moet het in het begin wel nog even doen zonder de geblesseerde Franck Ribery. Hamburg liet enkele weken geleden dan weer Rafael van der Vaart gaan en begint als heuse underdog te München.

Leverkusen en Dortmund meteen tegenover mekaar

Bayern Leverkusen ontsnapte vorige week nog aan de bekeruitschakeling, maar overleefde in extremis toch nog. Zo kan het zonder al te veel kopzorgen Borussia Dortmund ontvangen. De club
uit het Ruhrgebied hoopt dit seizoen opnieuw aan te knopen met de teams uit de linkerkolom. Hoe dan ook wordt winnen in Leverkusen geen makkelijke opgave.

Nog op zaterdag krijgt Schalke 04 Hannover 96 over de vloer. Schalke hoopt zoals elk jaar opnieuw op een landstitel en versterkte zich onder andere met Jefferson Farfan en Orlando Engelaar. Normaal gezien mag Hannover voor weinig problemen zorgen in Gelsenkirchen.

Ook Werder Bremen is zoals gewoonlijk titelkandidaat. De troepen van trainer Thomas Schaaf hopen om dit seizoen ook verdedigend sterk op hun poten te staan, want daar knelde het schoentje de afgelopen seizoenen. Doelpunten maken is daarentegen geen enkel probleem. Arminia Bielefeld wist zich vorig seizoen nipt te redden en hoopt dit jaar iets comfortabeler door te komen.

Karlsruhe was vorig seizoen de verrassing van de competitie in Duitsland. Naar het einde toe zakte de neo-eersteklasser wel helemaal weg. Dit seizoen even goed doen zou al een heel mooi resultaat zijn. Op de eerste speeldag ontvangt Karlsruhe VFL Bochum.

Op zondag kijkt Frankfurt Hertha BSC in de ogen. Hertha BSC is al jaren op de sukkel en wil daar dit jaar komaf mee maken. Frankfurt kwam vorig seizoen nooit echt in de problemen.

De nieuwkomers

Met FC Köln, Borussia Mönchengladbach en Hoffenheim zijn er drie nieuwkomers in de Bundesliga. Die laatste club staat al meteen voor een belangrijke wedstrijd. Het moet namelijk op bezoek bij Cottbus. Dat Cottbus leek vorig seizoen lange tijd een vogel voor de kat, maar wist zich toch nog te redden.

FC Köln heeft geen makkelijke eerste opdracht. Het gaat namelijk op bezoek bij VFL Wolfsburg. Die club investeerde zwaar tijdens de zomer en er wordt dan ook veel verwacht van Magath en de zijnen.

Borussia Mönchengladbach is na een seizoen afwezigheid terug in de eerste Bundesliga. Het krijgt zondag VFB Stuttgart over de vloer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties