Kort Ligue 1: Bordeaux faalt in Parijs

Philippe Crols

Na de tweede zaterdag in de Franse competitie heeft geen enkel team een tweede maal op rij kunnen winnen. De grootste verrassing kwam vanuit Parijs. Daar ging Bordeaux de boot in.

PSG doet Bordeaux in het zand bijten, Monaco leider
Bordeaux had vorige week ook al niet bepaald veel overschot en nu ging het dus helemaal fout. Een doelpunt van Hoarau net na rust volstond voor een zege voor PSG.

AS Monaco is voorlopig eventjes leider. Het speelde gelijk op bezoek bij Nantes. Meriem scoorde snel de 0-1, maar Keseru zorgde voor de puntendeling. Monaco heeft nu vier punten.

Lille mist start
In Rijsel missen ze Kevin Mirallas misschien wel. Het verloor op speeldag twee met 1-3 van Le Mans nadat het vorige week gelijkgespeeld had. Helstad en Maiga scoorden in de eerste helft voor de bezoekers. Bastos bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar Maiga besliste met zijn tweede van de avond de partij.

Saint Etienne, misschien de nieuwe club van Mirallas, heeft voor het eerst gewonnen dit seizoen. Na een kwartier stond er een 2-0-voorsprong op het bord via Matuidi en een strafschop van Feinduno. Perquis zorgde in het slotkwartier nog voor spanning door de aansluitingstreffer te scoren.

Nice wint op het nippertje
Nice heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het had daar een goal van Traore in de slotminuut tegen Nancy voor nodig. Eerder had Remy de thuisploeg op voorsprong geplaatst en Gavanon vanop de stip gelijk gemaakt.

Ook Toulouse won pas laat in de wedstrijd. Le Havre was er via Alassane op 0-1 gekomen, maar Congre scoorde op het uur tegen. Enkele minuten voor tijd bezorgde Gignac de thuisploeg de zege.

Ten slotte was er ook nog Caen - Valenciennes. Florentin, Savidan en Eluchans zorgden na een halfuur voor de ruime 3-0-voorsprong. Sebo kon enkel milderen.