STVV in handen van vriendin Duchâtelet

Mario Lelievre
| 3 reacties
STVV in handen van vriendin Duchâtelet
Foto: © SC

STVV in vrouwenhanden

Volgens het nieuwe gemeentedecreet is het niet mogelijk dat iemand die deel uitmaakt van een gemeentebestuur overeenkomsten sluit met de betrokken stad of gemeente. Dit verbod geldt eveneens voor de familieleden van raadsleden en voor vennootschappen waarin hij of zij een belangrijke aandeelhouder is. 

De consequentie van deze wet ondervindt momenteel voetbalclub STVV. Voorzitter Roland Duchâtelet is immers eerste schepen van de stad Sint-Truiden en is tevens hoofdaandeelhouder in de NV KSTVV. In dit geval komt het er dus op neer dat de stad Sint-Truiden geen overeenkomsten meer kan sluiten met STVV.

Concreet brengt dit de belangrijke investering in STVV in het gedrang. De banken vragen immers een omzetting van het bestaande recht van opstal naar erfpacht. Voor Duchâtelet betekent dit dat hij, ofwel uit zijn stedelijke functies moet treden, of de NV KSTVV moet verkopen. Roland Duchâtelet verkoopt nu zijn aandelen in NV KSTVV aan zijn vriendin, de Nederlandse Marieke Höfte. Duchâtelet en Höfte zijn niet getrouwd en hebben geen samenlevingscontract, zij leven al ruim 17 jaar samen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties