Nieuwmoer haalt het van Tubantia

Dirk Pieters

Nieuwmoer nam het dinsdagavond op tegen Tubantia. De wedstrijd werd pas op het laatste ingelast. Nieuwmoer haalde het met 1-3 op het veld van Tubantia dankzij twee doelpunten van Wesley Geuens.

In het eerste kwartier domineerde Tubantia de match met een razend snel tempo. Nieuwmoer had het moeilijk om dat tempo te volgen in het begin, maar wist rond de 20ste minuut het evenwicht te herstellen. Tubantie kwam bijna op voorsprong, maar Romand kopte vanuit buitenspel de bal tegen de netten. Nieuwmoer reageerde met een mooi aanval via Kustermans-Geuens-Jacobs, maar de aanval eindigde voorlangs met een schot van Jacobs. Iets over het half uur was het toch raak. Chikezie liet de bal doorlopen, waardoor de verdediging volledig ontregeld was, Geuens kwam alleen voor de doelman te staan en schoot knap binnen. Dat was meteen ook de ruststand.

Ook in de tweede helft begon Tubantia gretig aan de wedstrijd, maar dit keer was Nieuwmoer wel wakker. Het wist zelfs te scoren na de eerste kans. De pooter kreeg de bal met een gelukje mee, omspeelde de doelman en trapte de 0-2 op het bord. Tubantia reageerde meteen. In de eerste helft was het al enkele malen gevaarlijk op stilstaande fases, maar nu was het wel raak. Romand kopte de 1-2 aansluitingstreffer tegen de netten. Nadien was Nieuwmoer heer en meester en moest doelman Swolfs zijn kunnen tonen op schoten van Jonas Van hooydonck en Jorg De Pooter. Tien minuten voor tijd moest de Tubantia-doelman zich toch gewonnen geven op een volley van Wesley Geuens; 1-3.