Kruibeke wint nipt van Robur

Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke wint nipt van Robur
Foto: © SC

Op een tiental dagen voor de aanvang van de competitie gingen beide ploegen hun kans. Het resultaat ervan was een aangenaam kijkstuk, gekruid met vijf doelpunten, enkele hoogstandjes en constante spanning.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar en Wim Laureys moest plat op een schot van Kevin Thuy (9’). Aan de overzijde was het wel raak toen Mike Royers zich misrekende en Steven Wuytack kon afronden (10’). Even later stond de jonge thuisdoelman pal op een schot van dezelfde speler. Glenn Verhulst reageerde maar Thuy kon onvoldoende bij de voorzet (13’). Nouredinne Hamouch nam Laureys op de korrel (17’) en Royers gaf geen krimp op een vlam van Bert Stobbelaers (17’). Didier Lenjou ontbond zijn duivels, speelde Kevin Thuy vrij en de bordjes hingen in evenwicht (28’). De bezoekers waren van slag en Verhulst zette knap voor naar Thuy die niet kon afronden. Hamouch spurtte naar de doorgegleden bal, bediende Ladi Kuye en Laureys mocht zich terug omdraaien (31’). Hamouch omspeelde de bezoekende verdediging maar zijn stiftbal verdween naast het lege doel (41’). Mallentjer en Thuy vonden Laureys op hun weg en Royers bleef attent op een pegel van Stobbelaers (42’).
 
De koffie was amper verteerd of Ward Vertonghen verlengde een voorzet van Johan Segers in doel (49’). Mike Royers neutraliseerde een kopbal van Bert Bogaert (56’). Mario Verbraeken kopte een voorzet van Verhulst overhoeks nipt naast (62’). Aan de overzijde deed Bogaert hetzelfde (63’). Robur gaf zich niet gewonnen en Geoffrey Poppe knalde een voorzet van Wuytack op de binnenkant van de paal (69’). De thuisportier had een knappe save in huis op een kopbal van Jonas Catrysse (72’). Royers hield Poppe van de aansluitingstreffer maar was kansloos op de rebound van Geert Van Hecke (81’). Toen Daniel Romero alleen voor hem opdook was Royers opnieuw bij de pinken (83’). Ward Vertonghen brak door de bezoekende verdediging maar werd foutief gestuit. Bal op de stip en Vertonghen zelf er achter. Bert Peelman stopte de te overhaast getrapte penalty (89’). Ook in de slotseconden bleef Peelman overeind toen Vertonghen een voorzet van Segers een andere richting wou meegeven.
 
KJV Kruibeke: Mike Royers, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Glenn Verhulst, Ladi Kuye (46’ Kevin Piessens), Kevin Thuy (46’ Ward Vertonghen), Johan Segers, Tom De Wolf, Nouredinne Hamouch (46’ Pieter Van de Manacker), Didier Lenjou (46’ Pieter Mussely), Bjorn Mallentjer (46’ Brahim Abdellati).
 
Robur Moerzeke: Wim Laureys (46’ Bert Peelman), Bert Stobbelaers, Bert Bogaert, Daniel Romero, Geoffrey Poppe, Geert Van Hecke, Sander Malfliet (51’ Glenn De Neef, 64’ Jens Strobbe), Jonas Catrysse, Steven Wuytack (76’ Seger Weyn), Peter Cooreman, Yannick Van Driessche (51’ Stijn De Keyser).
 
Doelpunten: 10’ Steven Wuytack 0-1; 28’ Kevin Thuy 1-1; 31’ Ladi Kuye 2-1; 49’ Ward Vertonghen 3-1; 81’ Geert Van Hecke 3-2
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties