| 1 reacties
Hoffenheim is de verrassende leider

De Duitse Bundesliga is nog maar twee speeldagen ver. Op nieuwkomer Hoffenheim na heeft geen enkele ploeg twee maal kunnen winnen. Onderaan kon een andere nieuwkomer, Borussia Mönchengladbach, nog geen enkel punt pakken. Niemand doet slechter.

Hoffenheim met maximum, Gladbach met minimum
Met Hoffenheim en Gladbach stonden er zaterdag twee teams tegenover elkaar die vorig seizoen nog een divisie lager speelden. Hoffenheim won vorige week al en ook tegen Borussia Mönchengladbach trok het aan het langste eind. Ibisevic (foto) besliste met een doelpunt de wedstrijd en zit al aan drie goals. Bij Gladbach hadden ze zich de start van het nieuwe seizoen allicht anders voorgesteld. Het staat met nul punten alleen laatste. Hoffenheim daarentegen is met zes punten de eenzame leider.

Bremen en Bayern winnen ook nu niet
Werder Bremen en Bayern München hebben na hun gelijke spelen van vorige week niet kunnen aanknopen met een overwinning. Werder Bremen kwam net als vorige week ook nu op voorsprong. In de topper tegen Schalke leek Frings de mensen aan de Weser de drie punten te schenken. De ploeg uit Gelsenkirchen kwam in de slotfase echter nog terug en pakt vier op zes.

Bayern München keek in Dortmund al snel tegen een achterstand aan. Toen aanvoerder Mark Van Bommel dan ook nog eens na twintig minuten met rood naar de kant moest, leek Bayern op een eerste nederlaag af te stevenen. De troepen van Klinsmann maakten echter een vuist en knokten zich nog knap naar een punt. Twee op zes is echter wel te mager voor Bayern.

Sterk Leverkusen, gelukkig HSV
Bayer Leverkusen heeft zijn misstap van vorige week, thuisverlies tegen Dortmund, alweer goed gemaakt. Bayer ging met de drie punten aan de haal in Stuttgart. Leverkusen speelde vooral een goede eerste helft en Helmes bekroonde zijn goede prestatie met een goal. Gomez miste aan de overkant scherpte voor doel en dus kon Leverkusen stand houden in het tweede bedrijf. Gekas besliste de wedstrijd in het slot. Beide teams tellen drie punten.

HSV heeft vier punten na twee wedstrijden en daar mag het heel blij mee zijn. Tot minuut 94 stond er in eigen huis tegen Karlsruhe een 1-1 op het bord te flikkeren. Verdediger Joris Mathijsen (foto) kon bij een hoekschop toch nog de drie punten thuis houden.

Hertha en Wolfsburg verliezen maximum
Hertha en Wolfsburg hadden vorige week hun wedstrijd gewonnen en dus was het uitkijken of de bevestiging er zou komen op wedstrijddag twee. Hertha speelde zeker geen slechte wedstrijd tegen Bielefeld, maar een doelpunt van Pantelic volstond niet om Arminia uit te tellen. Wolfsburg was allicht niet ontevreden met een punt in Bochum. De ploeg van Magath boog een 2-0-achterstand nog om in een gelijkspel.

Verder speelden nog een aantal teams gelijk. Op vrijdag openden Hannover en Cottbus de speeldag. Een draak van een partij leverde geen doelpunten op. Zondag was er ook in Köln - Frankfurt geen winnaar. Beide teams pakten wel hun eerste punt.