Cercle onder druk

Nico Wieme
| 7 reacties
Cercle onder druk

Cercle Brugge ontvangt zaterdagavond Bergen. Het wordt meer dan waarschijnlijk een match op het snerp van de snee. Voor beide teams staan heel wat belangen op het spel.

Het Jan Breydelstadion vormt zaterdag het decor waar Cercle Brugge en Bergen elkaar zullen bekampen. Hoewel de competitie nog in pril stadium verkeert, kunnen we al spreken van een match met groot belang. De West-Vlamingen kunnen zich geen nederlaag permitteren of het zou wel eens een lastiger seizoen kunnen worden dan aanvankelijk gedacht. De Waalse tegenstanders kunnen mits winst aansluiten bij de (sub)top van het klassement.
 
Puntennood
Vorig seizoen verbaasde Cercle Brugge vriend en vijand. Met bijwijlen fris en aanvallend combinatievoetbal freewheelden de Bruggelingen naar een mooie vierde plaats. Menig voetbalkenner dichtte Cercle dan ook voor deze jaargang een plaats binnen de top zes toe. Tijdens de eerste twee speeldagen kon de giant killer van vorig jaar de verwachtingen niet inlossen.
 
Geen vuurwerk
Op de openingsspeeldag ging de Brugse vereniging kansloos de boot in tegen Anderlecht. Ook vorig weekend kon Cercle geen punten oogsten in de derby bij promovendus KV Kortrijk. De machine die vorig jaar zoveel tegenstanders in het gras deed bijten, heeft haar motor nog niet op toerental gekregen. Nochtans wist voorzitter Frans Schotte de kern bijeen te houden en werden met Thomas Buffel (foto links) en Arnar Vidarsson twee sterkhouders voor het middenveld aangetrokken. Willen de Bruggelingen de voeling met de top niet helemaal verliezen, dan moeten zij zaterdag tegen Bergen absoluut de drie punten thuishouden.
 
Cerclecoach Glen De Boeck kiest voor deze belangrijke wedstrijd uit: Wouter Artz, Frederik Boi, Thomas Buffel, Jose Carlos Fernandez, Stijn De Smet, Tom De Sutter, Igor Gjuzelov, Honour Gombami, Oleg Iachtchouk, Patrick Michael Lane, Vuza Nyoni, Anthony Portier, Sergiy Serebrennikov, Tony Sergeant, Kristof Snelders, Obidiah Tarumbwa, Bram Vandenbussche, Bram Verbist, Denis Viane en Arnar Vidarsson.
 
Heropstanding na gemiste start
Tegenstander Bergen opende de competitie met een dramatische 5-0-pandoering op AA Gent. Na die wedstrijd nam coach Philippe Saint-Jean ontslag om ‘medische redenen’. Zijn opvolger, Thierry Pister (foto rechts), loodste de Draken het voorbije weekend op overtuigende wijze voorbij een amechtig spelend Racing Genk. De Henegouwers willen uiteraard tegen Cercle bevestigen.
 
De kern van Pister ziet er als volgt uit: Buysens, Dahmane, Ragued, Mirri, Brahami, Gueye, Migliore, Collet, Jay, Delwarte, Jarju, Okkonen, Oris, Herpoel, Fleurival en Hatchi. Brahami maakt voor het eerst dit seizoen deel uit van de kern na zijn schorsing van twee speeldagen. Cordaro is onzeker, maar kan net als De Pauw, Vanderzijl, Cavallo, Slaiki en Crestani na de beloftewedstrijd nog in de kern opgenomen worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties