Roda JC en FC Twente delen de punten

Jimmy Wouters

Roda JC en FC Twente hebben in Kerkrade de punten gedeeld. In een matig opwindende wedstrijd stond na negentig minuten de 1-1 eindscore op het bord.

Met het punt mag vooral Roda JC erg tevreden zijn. Hoewel het een duel was met niet erg veel kansen, kregen de bezoekers uit Enschede toch veruit de beste mogelijkheden.

In de eerste periode viel er eigenlijk maar een echt grote kans te noteren. Op slag van rust werd Huysegems in stelling gebracht, maar de Belg schoot met rechts in het zijnet. Voor het overige was het in de eerste helft voornamelijk vechtvoetbal waarin beide ploegen nog wat op zoek waren naar zichzelf.

In de tweede helft wou Roda wat meer vooruit gaan voetballen. De Limburgers zetten meer druk, maar de aanvalspogingen leverden niet echt uitgesproken kansen op. Aan de overzijde was het iets voor het uur wel raak. Romano Denneboom schoot uit een snelle aanval op de vuisten van doelman Castro en Elia kon in de herneming de score openen.

Roda nam vervolgens meer risico's, hetgeen Twente in staat stelde om op de counter gevaarlijk tegen te prikken. De ploeg van Steve McLaren kreeg nog enkele goede kansen, maar verzuimde de score verder uit te diepen. Dat kwam hen zuur te liggen, want vlak voor affluiten wist de ingevallen Oper de Enschedese defensie te verschalken en de gelijkmaker voorbij doelman Michailov te tikken. (AN)