Champions League: poule A

Nils Vanneste
| 0 reacties
Champions League: poule A

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf 16 september is het weer zo ver. De Champions League gaat weer van start. Zoals gewoonlijk zullen de grootste gladiatoren weer hun kunsten laten zien. We nemen een nadere kijk op alle poules. We beginnen met Poule A:

Chelsea FC:
De finalist van vorig seizoen lijkt er dit jaar op gebrand om de Champions League eindelijk naar Stamford Bridge te halen. Met Scolari als nieuwe coach heeft Chelsea een nieuwe look gekregen en moet het volgens Abramovich frisser voetbal brengen. De Londense grootmacht begon wervelend aan de competitie en verpletterde Portsmouth met 4-0. Hun tweede wedstrijd moesten ze buitenshuis Wigan zien te verslaan en ook daar slaagden the Blues in, het werd 0-1. Maar dit weekend kwam voor Chelsea een grotere test. Tottenham kwam op bezoek op 'the Bridge'. Tottenham dat het seizoen heel slecht startte maakte het Chelsea heel lastig en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

Voor Chelsea was het meteen duidelijk dat ze tegen ploegen van Champions League-niveau nog iets meer zullen nodig hebben. Met AS Roma en Bordeaux treffen ze niet de sterkst mogelijke tegenstanders. AS Roma heeft zich echter enorm versterkt, terwijl Bordeaux heel wat spelers zag vertrekken. Maar op papier mag Chelsea het nooit lastig krijgen tegen deze ploegen. Chelsea versterkte zich met Deco en Bosingwa, maar zag wel Shaun Wright-Phillips, Shevchenko, Pizarro, Steve Sidwell, Claude Makeléle en Tal Ben-Haim vertrekken.


AS Roma:
Uit pot 2 kwam AS Roma. De Romeinen zijn heel teleurstellend begonnen aan het nieuwe seizoen en kwamen dit weekend thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Napoli. As Roma versterkte zich dit seizoen met John Arne Risse, Julio Baptista en Jérémy Menez. Ludoic Giuly en Mancini zijn dan weer 2 grote namen die het Olympish stadion verlieten. Roma ging er vorig jaar uit in de kwartfinale tegen Manchester United. In theorie is een tweede plaats zeker haalbaar voor de Romeinse ploeg, al zullen ze die plaats niet cadeau krijgen van Bordeaux.


Girondins de Bordeaux:
Bordeaux treft met Chelsea en Roma niet meteen de twee makkelijkste tegenstanders. Bordeaux zal hopen om bij de eerste twee te geraken, maar weet dat het zich enorm zal moeten inzetten. Bordeaux begon niet al te denderend aan het seizoen. Het heeft al vier punten achterstand op Lyon en Marseille en is dus al op achtervolgen aangewezen. De twee belangrijkste nieuwkomers zijn Yoan Gouffran, die overkwam van SM Caen, en Yoann Gourcuff, die voor een jaar gehuurd wordt van AC Milan. trainer Laurent Blanc zag wel Johan Micoud vertrekken. De Franse spelverdeler hing zijn schoenen aan de wilgen. Bordeaux zal sterk uit de hoek moeten komen om de twee grote favorieten, Roma en Chelsea, te kunnen verrassen. Maar als ze dan toch op die derde plaats eindigen, hebben ze nog de UEFA cup als vangnet.


CFR 1907 Cluj:

De Roemeens kampioen van vorig seizoen is debutant in de Champions League. CFR Cluj kon zich rustig voorbereiden op het kampioenenbal, want de club hoefde niet aan te treden in de voorrondes. Voor CFR is het meteen een grote uitdaging want met Bordeaux, Roma en Chelsea treft het drie schitterende affiches. CFR ontsloeg eerder deze maand haar trainer en stelde assistent Maurizio Trombetta aan als coach. Cluj won twee van de eerste zes duels in de vaderlandse competitie en remiseerde en verloor even zo vaak. Dat succescoach Ioan Andone (48) Cluj vorig seizoen nog tot kampioen had gekroond, gaf hem blijkbaar geen extra krediet bij de clubleiding. De Roemeense club deed deze zomer een grote transfer en bracht Alvaro Pereira binnen. Voor CFR wacht een loodzware opdracht om bij de eerste drie te eindigen en zo Europees te overwinteren. [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties