Sonck nadert op Van Himst

Sonck nadert op Van Himst

Volg België nu via WhatsApp!

Zaterdag was er in de interland tegen Estland een opvallende rol weggelegd voor Wesley Sonck. De Ninovieter scoorde twee doelpunten en hijst zich daarmee naar de twaalfde plaats op de all time-topschutterslijst van België.

Voor de wedstrijd had Wesley Sonck al laten optekenen dat René Vandereycken op hem kon rekenen. “Als ik speel, sta ik garant voor doelpunten”, had de Club Bruggespits zelfverzekerd bevestigd.
 
Sonck speelde en hield woord. Door telkens goed positie te kiezen, was hij verantwoordelijk voor twee van de drie doelpunten. Daarmee komt de pocketspits net niet aan een gemiddelde van één doelpunt per twee wedstrijden.
 
Voorlopig speelde Sonck 43 interlands. Daarin was hij goed voor negentien goals. Hij scoorde wel meer doelpunten dan de rest van de huidige selectie samen (16). Op de all time-topschutterslijst rukt de aanvaller op naar de twaalfde plaats. Zijn eerste doelpunt scoorde Sonck op 6 juni 2001 tegen San Marino.
 
De eerste plaats op die Belgische topschutterslijst wordt gedeeld door Paul Van Himst en Bernard Voorhoof, die elk 30 stuks achter hun naam hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties