Engelse klacht tegen oerwoudgeluiden

Nico Wieme
| 1 reacties
Engelse klacht tegen oerwoudgeluiden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse Voetbalbond (FA) heeft de Fifa gevraagd een onderzoek in te stellen naar racistische geluiden tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië. De Kroaten hebben op gebied van racisme in de stadions al een voorgeschiedenis.

Engeland vernederde woensdagavond Kroatië in eigen huis met 1-4 en nam zo revanche voor het gemiste EK. De frustratie bij de Kroatische fans was enorm en ze reageerden zich af op Emile Heskey. De aanvaller kreeg oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd nadat hij geel kreeg voor een tackle op de Kroatische aanvoerder Niko Kovac.
 
Heskey zei in een reactie dat hij de geluiden probeerde te negeren, maar de FA wil stappen ondernemen. “We gaan een officiële klacht indienen”, zegt een woordvoerder van de bond. “Dit is onacceptabel. De FA en het Engelse team stellen alles in het werk om het voetbal racismevrij te maken.”
 
De Kroatische bond, geen onbekende bij FIFA en UEFA op gebied van racismeklachten, veroordeelde het gedrag van haar fans. “Dit kwam voort uit frustratie bij een enkeling in het publiek. We veroordelen deze individuele gevallen”, aldus een woordvoerder van de bond.
 
Op het EK 2008 kreeg de Kroatische bond ook al een boete voor gelijkaardig gedrag van zijn fans tijdens de wedstrijd tegen Turkije.
 
In de rand van de wedstrijd werden ook nog 79 Kroatische en vier Engelse fans opgepakt voor openbare geweldpleging. Drie supporters liepen zware verwondingen op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties