Inter wint, Roma verliest

Maarten Vandenabeele
| 6 reacties

Inter heeft de eerste seizoensoverwinning gepakt in de Serie A, maar het kostte heel wat moeite. AS Roma verloor in Palermo en heeft met 1/6 zijn start gemist.

Inter was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar Catania hield wel lang stand. De flanken van de Nerazzurri kwamen goed oor, maar de voorzetten vonden nooit een Interhoofd. De bezoekers staken enkele keren de neus aan het venster, maar het was een grote verrassing toen Plasmati in de 42e minuut zomaar de 0-1 binnenkopte. De Siciliaanse vreugde was van korte duur, want een minuut later stond het al 1-1: Mascara devieerde een inzet van Quaresma in eigen doel. Net voor de pauze moest de kampioen met zijn tienen verder: Muntari sloeg zijn belager Tedesco in het gezicht en kreeg rood.
Na de pauze sloeg Inter, ondanks de numerieke minderheid, vrijwel direct zijn slag: Quaresma zette voor en Terlizzi zorgde voor een tweede own goal van Catania, 2-1. Daarna konden de bezoekers Inter nooit in verlegenheid brengen, zodat de eerste driepunter binnen is voor Mourinho (foto).

AS Roma startte goed tegen Palermo en het was maar logisch dat de 0-1 niet lang op zich liet wachten: eerst belandde een vrije trap van Baptista nog, via doelman Amelia, op de lat, maar even later werd een mooie combinatie via Okaka en Aquilani door de Braziliaanse nieuwkomer afgerond: 0-1 na 8 minuten. Daarna kantelde de wedstrijd echter helemaal en in de 20e minuut kwam de thuisploeg verdiend langszij door een mooie knal van Miccoli.
Na de pauze drukten de Rosaneri door en Miccoli zorgde voor 2-1. In de 73e minuut legde Cavani de 3-1 eindstand vast.