Milan met 0 op 6, ook Fiorentina verliest

Maarten Vandenabeele
| 17 reacties

AC Milan verloor voor de tweede keer op rij en moet zijn eerste punt nog pakken dit seizoen. Fiorentina was niet opgewassen tegen Napoli. Lazio en Atalanta delen voorlopig de leiding.

AC Milan, met Ronaldinho, Kakà en Shevchenko in de ploeg, probeerde de wedstrijd meteen in handen te nemen. Het tempo was echter veel te traag om Genoa in verlegenheid te brengen. De thuisploeg kwam gaandeweg beter in de match en speelde vooral veel directer en vlugger dan de Rossoneri. In de 30e minuut kon Milito in de zestien de bal met de borst klaarleggen voor de inlopende Sculli (foto), die zonder probleem de 1-0 kon binnenschieten.
Na de rust bleven Ronaldinho en Sheva in de kleedkamer, maar met Borriello en Seedorf werd het niet beter. Milan speelde geen enkele kans bijeen. In de slotfase kwam de ingevallen Pato toch oog in oog met Rubinho, maar de doelman redde. In de 90e minuut beging Maldini een fout op Milito in de rechthoek en de Argentijn besliste zelf de wedstrijd vanaf de stip: 2-0.

Napoli is het seizoen uitstekend gestart: na het gelijkspel bij Roma werd Fiorentina in San Paolo verslagen. De Viola kwamen via de herstelde Mutu wel op 0-1: in de 40e minuut bediende Gilardino de Roemeen met de hak en van kortbij kon Mutu scoren.
In de tweede helft kwam de thuisploeg al gauw langszij: Lavezzi dook de zestien in en Hamsik moest de assist maar binnentikken, 1-1. De beslissing viel in de 70e minuut: Vitale zette voor en Maggio kopte de 2-1 eindstand op het bord.

Lazio blijft met het maximum van de punten na een overwinning tegen Sampdoria. Zarate scoorde al zijn derde doelpunt van het seizoen in de 7e minuut (foto) en na de pauze gaf Pandev de Biancocelesti zekerheid over de zege: 2-0.

Ook Atalanta staat aan kop na een verdiende overwinning in Bologna. Guarente legde de uitslag al na 9 minuten vast. De Bergamasken controleerden rustig en de thuisploeg kon nooit gevaarlijk zijn.

Lecce won van Chievo in de strijd tussen nieuwkomers. Caserta en Castillo scoorden na de pauze: 2-0.

Reggina en Torino deelden de punten. Amoruso bracht de Granata op 0-1, maar uit respect voor zijn ex-club juichte hij niet. Een own goal van Di Loreto zorgde in de 43e minuut voor het gelijkspel: 1-1.

Siena was te sterk voor Cagliari. Calaiò gaf de thuisploeg de leiding na 10 minuten en in de extra tijd kon Ghezzal er nog 2-0 van maken.