Cammaert: "Ik kreeg bijzonder veel steun"

Cammaert: "Ik kreeg bijzonder veel steun"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Amper 24 uur voor de wedstrijd kwam Jens Cammaert te weten dat hij voor het eerst moest starten in een officiële wedstrijd. Achteraf was iedereen tevreden over de prestatie van de 20-jarige doelman.

“Ik vernam pas zaterdagnamiddag dat ik zondag zou starten,” legt Cammaert uit op de officiële website van Berchem Sport. “Ik werd door de coach opgebeld met de vraag of ik naar het bureau kon komen. Daar vernam ik de situatie rond Alan (Wolfaert, red.) en dat ik zou starten. Of ik zenuwachtig was? Wel nee, al ging er wel een gezonde dosis spanning door mijn lijf. Het is wel heel anders toeleven naar een wedstrijd van het eerste elftal dan naar dat van een reservenwedstrijd.”
 
“Ik kreeg van de trainersstaf en medemaats bijzonder veel steun. Ze kwamen me voor de wedstrijd zeggen dat ze achter mij stonden en dat deed wel goed. Veel werk heb ik evenwel niet moeten opknappen. Enkele keren wat moeten tussen komen en in de slotfase die hoge plukbal, maar voor de rest weinig. Het is moeilijk om alert te blijven, maar dat is de job van een doelman. Je weet dat die aanval er toch ooit zal uitkomen. Blijven coachen en geconcentreerd blijven was de boodschap.”
 
“Ik ben wel tevreden over de wedstrijd, al is het doodjammer dat we niet met de drie punten huiswaarts kunnen keren. Iedereen beseft dat er veel meer inzat. Positief is wel dat we de juiste mentaliteit aan de dag hebben gelegd. Na die opdoffer hebben we onze kopjes niet laten hangen en zijn we er voor blijven gaan. Gelukkig dat Thierry (Flies, red.) de bal tegen de touwen joeg. Hij is duidelijk een versterking voor deze spelersgroep.”
 
“Ik heb geen seconde aan de capaciteiten van Jens getwijfeld,” wist trainer Philip Van Dooren na afloop te melden. “Je voelde het ook aan de groep dat ze alle vertrouwen hadden in Jens. Het was me tijdens de voorbereiding al opgevallen dat hij heel wat in zijn mars heeft. Uiteindelijk heeft hij weinig werk moeten opknappen en aan het doelpunt kon hij niets doen, dus heeft hij zich alvast niets te verwijten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties