Groep A: Chelsea goed bij schot, Roma struikelt

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Groep A: Chelsea goed bij schot, Roma struikelt

CFR Cluj heeft een opgemerkt debuut gemaakt in de Champions League. De kleine Roemeense club zorgde voor een stunt van formaat door AS Roma in eigen huis te kloppen met 1-2. Chelsea kende op Stamford Bridge geen problemen met Bordeaux: 4-0.

AS Roma – CFR Cluj   1-2
 
Roma begon sterk tegen het nietige Cluj en was al snel bij de openingstreffer, maar de poging van Vucinicspatte uiteen op de paal. Uitstel van executie. Na een kwartier kopte Christian Panucci een voorzet van De Rossi voorbij Eduard Stâncioiu.
 
De Roemenen gaven zich echter niet gewonnen en kwam al snel terug langszij. De Argentijn Juan Culio zette Rodrigo Taddei in de wind en liet met een harde schuiver doelman Doni kansloos. Net na de rust ontpopte Culio zich tot Roemeense kwelduivel. Met een harde volley strafte hij het geklungel in de Romeinse defensie af.
 
Luciano Spalletti hoopte met de inbreng van Francesco Totti het tij te keren, maar de Italianen bakten er niets meer van. Het was integendeel Cluj dat dicht bij een derde treffer kwam. De poging van Sixto Peralta belandde echter op de dwarsligger.
 
 
Chelsea – Bordeaux   4-0
 
Chelsea heeft de kater van de verloren finale tegen Manchester United deels weggespoeld. De Londense Club haalde op eigen veld zwaar uit tegen Bordeaux. De Fransen keren met een zware 4-0 pandoering terug naar het vaste land.
 
De Blues gunden Bordeaux weinig ademruimte en drukte de Franse club meteen terug op hun eigen helft. Frank Lampard zette op het kwartier met een goed geplaatste kopbal het overwicht om in een voorsprong.
 
Chelsea hield de druk aan. Met succes. Na een half uur kopte Joe Cole aan de eerste paal een hoekschop van Lampard voor Ullrich Ramé. Lampard schoot voor rust de 3-0 aan de verkeerde kant van de paal.
 
Bordeaux kwam met verse moed uit de kleedkamers, maar slaagde er niet in de kansen te verzilveren. Florent Malouda en Nicolas Anelka deden dat aan de overkant wel en zorgden voor de 4-0 eindstand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties