Groep B: Werder verslikt zich, Inter wint

| 1 reacties

In groep B kwam dé verrassing uit het Weserstadion. Werder Bremen slaagde er namelijk niet in om afstand te nemen van voetbaldwerg Anorthosis Famagusta. Internazionale nam wel een goede start, de Italianen kaapten drie punten weg bij Panathinaikos.

Mourinho gaat winnen bij Ten Cate
Internazionale pakte vorig seizoen nog maar eens de Italiaanse titel, maar toch werd coach Mancini deze zomer wandelen gestuurd. De oefenmeester werd vervangen door de Portugese succescoach José Mourinho. De opdracht van de voormalige Chelsea-coach is simpel: de Italiaanse topclub opnieuw doen aanknopen met Europese successen. De troepen van Mourinho hebben alvast een goede start genomen, Inter kaapte drie punten weg in de heksenketel van Panathinaikos.

Internazionale was niet onder de indruk van de Griekse omstandigheden, de club uit Milaan begon het best aan de partij. Na een half uur resulteerde die goede start van de Italianen in het openingsdoelpunt. Het was Mancini die het leer voorbij de doelman van Panathinaikos kon trappen. Toch waren de spelers van coach Ten Cate niet onder de indruk, want iets later stond het bijna 1-1. Bryce Moon haalde uit en zag zijn schot van richting veranderen en uiteindelijk tegen het doelhout belanden. Pech voor de thuisploeg. Ook enkele andere kansen van Panathinaikos verdwenen niet in doel, waardoor Inter met een 0-1 voorsprong naar de kleedkamers mocht.

Panathinaikos kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en probeerde iets aan de achterstand te doen, maar tot wanhoop van de vurige aanhang van de Griekse grootmacht slaagden de spitsen er niet in om de bal in doel te krijgen. Vijf minuten voor affluiten besliste Adriano de wedstrijd, de Braziliaan werd mooi op weg naar de 0-2 en hij faalde niet. Door deze overwinning staat Inter na één speeldag alleen op kop in groep B, Panathinaikos staat alleen laatste.

Voetbaldwerg Anorthosis kaapt een punt weg in Bremen

Werder Bremen stond vanavond voor een simpele opdracht: thuis winnen van het nobele onbekende Anorthosis Famagusta uit Cyprus. De vraag was niet of Werder zou winnen, maar met hoeveel. Of dat was toch wat iedereen voor aanvang van de partij verwachtte, het draaide echter iets anders uit voor de Duitsers. Kans op kans werd gemist en uiteindelijk bleef het 0-0, een zware ontgoocheling voor de thuisaanhang.

Werder Bremen ging zoals verwacht het best van start. De Duitsers kregen in de eerste helft heel wat kansen, maar raakten niet voorbij de bezoekende doelman. Pizarro kreeg twee grote kansen, maar hij zag de bal één keer naast het doel verdwijnen, terwijl zijn tweede poging in de handen van doelman Arian Beqaj verdween. De aanvaller kreeg nog enkele kleinere kansen, maar bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Ook na de rust kon Werder geen afstand nemen van de tegenstander uit Cyprus. Sanogo had nochtans de kans om zijn team voorbij de club uit Famagusta te helpen, maar zijn poging ging voorlangs. De grootste kans uit de tweede helft kwam op naam van Almeida. Hij stevende alleen op doelman Beqaj af, maar slaagde er niet in om de bal voorbij de Albanese doelman in doel te krijgen. Werder verslikte zich dus in Anorthosis Famagusta, de Cyprioten vierden dit punt als een overwinning.