Sheffield United mag kassa openzetten

Nico Wieme
| 2 reacties
Sheffield United mag kassa openzetten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sheffield United mag misschien weldra de kassa openzetten. De Engelse tweedeklasser heeft een arbitragezaak tegen West Ham United gewonnen en kan mogelijk ruim veertig miljoen euro tegemoet zien ter compensatie.n

Aanleiding voor de gerechtszaak zijn de onreglementaire transfers van Carlos Tévez en Javier Mascherano. Voor het overtreden van de Engelse transferreglementen heeft West Ham United al in april 2007 een boete van zeven miljoen gekregen.
 
Maar daarmee was het hoofdstuk van de ongeoorloofde komst van beide Argentijnen niet afgesloten. Op verzoek van Sheffield United boog een onafhankelijk tribunaal zich over het geschil. ‘The Blades’ beweren dat de degradatie uit de Premier League in 2007 mede werd veroorzaakt door de nederlaag tegen West Ham, dat op het laatste speeldag dankzij een treffer van Tévez zijn hachje redde.
 
Het tribunaal volgde Sheffield United niet helemaal. West Ham United krijgt namelijk geen punten in mindering, waarmee de eindstand met Sheffield United onder de rode streep definitief is geworden. Maar er werd wel een financiële compensatie in het vooruitzicht gesteld. De hoogte daarvan moet nog worden vastgesteld. Sheffield United zou een schadevergoeding van veertig miljoen euro verlangen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties