Belangrijke beslissingen op til bij UEFA

Belangrijke beslissingen op til bij UEFA
Foto: © SC

Momenteel is in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het UEFA-congres aan de gang. De Franse UEFA-leidsman Michel Platini bespreekt de situatie over het EK 2012 en ook over de uitbreiding van de EK-eindronde wordt er gediscussieerd.

Michel Platini brengt opnieuw een bezoek aan Polen en Oekraïne, de twee organiserende landen van het EK 2012, om te zien hoe de evolutie is geweest tijdens de voorbije maanden. De twee landen kregen voorlopig niet al te goede punten. Donderdag en vrijdag wordt er alvast hierover gepraat bij de bonzen van de Europese voetbalbond.

Volgens een UEFA-lid zouden de twee landen alweer negatieve kritiek te horen krijgen. De UEFA-woordvoerder haastte zich alvast om bij het persbureau Reuters mee te delen dat het nog veel te vroeg is om te beslissen het EK 2012 bij deze twee landen weg te nemen.

Het EK 2012 zorgt er meteen voor dat ook de mogelijke uitbreiding van de EK-eindronde van 16 naar 24 landen zal worden besproken. Dat voorstel werd eerder met nogal wat wisselende reacties onthaald. Een ander agendapunt wordt het gebruik van videobeelden. De Europese coaches zijn alvast voorstander hiervan.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties