Bundesliga ziet miljardencontract in rook opgaan

Nico Wieme
| 0 reacties
Bundesliga ziet miljardencontract in rook opgaan
Foto: © SC

Zoals verwacht is er een einde gekomen aan de onderhandelingen tussen de Duitse Profliga (DFL) en het agentschap voor sportrechten Sirius van mediamagnaat Leo Kirch. Sirius wou voor zes seizoenen drie miljard euro betalen.

Binnenkort zal de DFL een nieuwe offerte voor de tv-rechten aankondigen. Eind oktober zullen de verschillende pakketten gepresenteerd worden. De Profliga had een voorakkoord met Sirius dat tussen 2009 en 2015 per seizoen 500 miljoen euro wou betalen voor de voetbalrechten.
 
De Raad voor Mededinging had echter de Profliga ‘aanbevolen’ om de samenvattingen van de zaterdagwedstrijden in de Bundesliga ook vanaf 2009 vóór 20.00 uur op het vrije net uit te zenden. Deze ‘aanbeveling’ deed voor Sirius de deur dicht.
 
De Duitse profclubs vrezen echter dat ze de 409 miljoen euro, die ze momenteel jaarlijks ontvangen, niet zullen halen. Premiere zal geen 205 miljoen euro per jaar meer betalen zonder meer exclusiviteit te verkrijgen. De ARD zal geen 97 miljoen meer willen ophoesten als de DFL het plan met drie zondagwedstrijden voortzet. Kortom: de liga moet meer bieden om vanaf 2009 minstens evenveel uit het tv-contract te halen als ze nu doen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties