Schalke probeert leiding te behouden

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke probeert leiding te behouden
Foto: © SC

Dit weekend staat speeldag zes op het programma in de Bundesliga. Vrijdag al kan Schalke ervoor zorgen dat het nog minstens een week langer op kop staat. Het neemt het dan op tegen Köln. Verder is het ook uitkijken naar Dortmund - Stuttgart.

Bremen ontmoet Hoffenheim
Werder Bremen won vorige week overtuigend in München, maar had in de Duitse beker dan weer moeilijkheden. Het draait dus nog niet echt bij de groen-witten, maar een thuiszege tegen Hoffenheim zou toch meer dan welkom zijn. Bremen heeft momenteel acht punten en dat zijn er twee minder dan de promovendus die afgelopen week uit de beker vloog.

Hoffenheim kan zaterdag trouwens een gooi doen naar de leidersplaats, maar dan moet Schalke op vrijdag wel punten laten liggen in Köln. Die club won dit seizoen nog maar een keertje en staat met vier punten niet echt in de veilige zone.

Naast Hoffenheim hebben nog twee andere teams tien punten. Een daarvan is VFB Stuttgart. Dat krijgt een moeilijke wedstrijd voor de kiezen geschoven. Het trekt namelijk naar Dortmund, een ploeg die terug leeft dit seizoen.

HSV heeft ook tien punten en krijgt Mönchengladbach over de vloer dit weekend. HSV speelde vorige week de leidersplaats kwijt. Gladbach staat er met drie punten niet al te best voor. Deze week werd het ook uit de beker gekegeld.

Bayern wil herstel verderzetten
Bayern München won eerder deze week in de Duitse beker, maar de 2-5-nederlaag van vorige week tegen Werder zindert toch nog na. Een zege in Hannover is eigenlijk noodzakelijk voor Bayern om de rust een beetje te bewaren.

Leverkusen is met negen punten niet slecht gestart. Om aansluiting te blijven houden met de toppers, moet er komend weekend wel best gewonnen worden in Bochum, een team met nog maar vijf punten.

Cottbus wil eindelijk winnen
Energie Cottbus won in de beker van Gladbach. In de competitie kon het nog niet winnen. Het wil daar dit weekend verandering in brengen, maar dat zal niet gemakkelijk zijn. Tegenstander van dienst is namelijk HBSC. Dat is met acht punten op vijftien eens niet slecht uit de startblokken geschoten.

Ook Frankfurt, dat weliswaar een wedstrijd minder gespeeld heeft, won nog niet dit seizoen. Het krijgt zondag de kans om daar verandering in te brengen. Bielefeld zakt af naar Frankfurt, op papier een haalbare kaart.

Ten slotte is er ook nog Karlsruhe - Wolfsburg. Wolfsburg diende vorige week HSV zijn eerste nederlaag toe, maar Magath en de zijnen zullen ook dit soort wedstrijden goed moeten afwerken, willen ze bovenaan mee gaan doen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties