Borst: 'Belgen zetten de toon in afkalvende Eredivisie'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Borst: 'Belgen zetten de toon in afkalvende Eredivisie'

De Nederlandse Eredivisie stond dit weekend bol van Belgische topprestaties. Er was de wondergoal van Moussa Dembele, de goal van Stijn Wuytens en de twee treffers van Jan Vertonghen. Analist Hugo Borst is echt onder de indruk.

Het Belgische voetbal heeft bij onze noorderburen weer respect gekregen. In de krant Het Nieuwsblad blaast de bekende NOS-analist Hugo Borst de loftrompet over onze Belgen. Vooral het schitterende doelpunt van Moussa Dembele sprong in het oog.

Borst is ook onder de indruk van Sepp De Roover. "Hij maakte weer een slimme goal. Hij komt van een clubje als Sparta Rotterdam en heeft zich ondertussen weer geweldig ontwikkeld", aldus Borst. "Jan Vertonghen was bij Ajax de man van de wedstrijd met twee doelpunten. Ook Maarten Martens is terug: bij AZ zorgde hij voor een schitterende assist. De Belgen zetten de toon in een steeds meer afkalvende Eredivisie", aldus Borst.

Borst denkt dan ook dat België er straks in Zuid-Afrika gewoon zal bij zijn op de hoogmis van het wereldvoetbal: het WK. "De bondscoach kan bij jullie iets neerzetten. In Turkije heeft hij dat ook al gedaan. Ik verwacht dat jullie er op het WK gewoon weer zullen bij zijn. Nu nog Dick Advocaat aanstellen als bondscoach en het komt helemaal goed. Jullie moeten het aanvallend doen, gecombineerd met de typische Belgische kwaliteiten", besluit Borst die helemaal geen fan is van René Vandereycken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties