UEFA wil Poolse bond terug in het zadel

Nico Wieme
| 0 reacties
UEFA wil Poolse bond terug in het zadel
Foto: © SC

De UEFA en de FIFA zijn niet opgezet met de paleisrevolutie die het Poolse voetbal heeft geteisterd. Beide voetbalorganisaties eisen dat het collectieve ontslag van de Poolse bondsleden wordt ingetrokken.

Polen dreigt de organisatie voor het EK van 2012 nog kwijt te spelen. Er zijn niet alleen de infrastructurele problemen, de voltallige Poolse voetbalbond werd begin deze week door het Pools Olympisch Comité op straat gezet. Dat comité oordeelde dat de bondsleden te laks hebben opgetreden in een corruptiezaak.

Een curator nam de leiding over bij de Poolse bond, maar dat is niet naar de zin van de UEFA en FIFA. De Europese en Wereldvoetbalbond spraken hun vertrouwen uit in het oude bestuur en overwegen nu om sancties te treffen.

"Op het FIFA-congres eind oktober zullen de UEFA en de FIFA hun gezamenlijke sancties tegen het Poolse voetbal dan bekendmaken", deelden beide voetbalorganisaties mee. Een van de mogelijke straffen zou kunnen zijn om Polen de organisatie van het EK in 2012 te ontnemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties