Interview De Camargo: 'Niet het beste Standard'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Camargo: 'Niet het beste Standard'

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard verloor zondagavond met zware 4-1-cijfers op het veld van Cercle Brugge. Tegen alle verwachtingen in verscheen bij de Rouches Igor De Camargo aan de aftrap. De Braziliaans Belg had zich de wedstrijdontwikkelingen wel anders voorgesteld.

Igor De Camargo ging na afloop van Cercle Brugge tegen Standard geen enkele vraag uit de weg. De spits van Standard toonde zich groot in het verlies en liet niet na in eigen boezem te kijken.

 
Waaraan wijt je de zware verliescijfers, Igor?
 
De Camargo: “Toen we met tien kwamen te staan, geloofden we er nog in. Na de tweede uitsluiting beseften we dat het moeilijk zou worden om nog gelijk te maken. Dit was ook niet het beste Standard dat jullie te zien kregen.”
 
Was de rode kaart voor Dante Bonfim het kantelmoment in de match?
 
De Camargo: “Zijn uitsluiting heeft ons pijn gedaan. Toch reageerden we niet aangeslagen na de 1-0. Wij vechten altijd om een negatieve situatie recht te zetten. Als je kampioen wil worden, probeer je overal te winnen. We waren vandaag echter niet 100%. Jammer.”
 
Wordt Cercle thuis niet stilaan het zwarte beest van Standard?
 
De Camargo: “Zo ziet het er wel naar uit, hé. Cercle in eigen Jan Breydelstadion ligt Standard blijkbaar niet (vorig jaar verloren de Rouches hier in de beker met dezelfde score, in de competitie werd het 0-0, nvdr.). Als je naar hier komt, weet je dat het moeilijk wordt. Cercle is een geëngageerde ploeg. Dit is een avond om snel te vergeten.”
 
Zijn jullie gaan zweven na de Europese kwalificatie?
 
De Camargo: “Ikzelf was in ieder geval niet in de zevende hemel. Het is zo dat je iedere match geconcentreerd moet aanpakken. Je moet je niet enkel opladen voor wedstrijden tegen Liverpool en Everton, maar ook voor partijen in de eigen competitie, zoals hier op Cercle.”
 
Zorgt deze zware nederlaag voor schade op het morele vlak?
 
De Camargo: “We moeten hier in ieder geval over nadenken en praten. Ik denk dat we nu wel weer met beide voeten op de grond staan. Uit zo’n nederlaag moeten we leren. Dit hoort weliswaar bij het groeiproces van onze ploeg, maar we moeten erover waken dat we de goede spirit bewaren.”
 
Kort even over de komende groepsfase in de Uefa Cup. Welke ploegen zou je willen loten?
 
De Camargo: “Iedereen droomt van affiches in de Uefa Cup. We willen ook wel zo ver mogelijk geraken. Wat mij betreft, mag AC Milan gerust komen, maar denk nu niet dat pakweg Schalke 04 gemakkelijker is dan Milan.”
 
Bedankt voor dit gesprek, Igor. Succes verder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties