De Ceulaer keert terug na moeilijke periode

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Ceulaer keert terug na moeilijke periode

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe zou het nog met Benjamin De Ceulaer zijn? Een seizoen of vier geleden maakte hij indruk bij Sint-Truiden VV en daarmee dwong hij een transfer af naar Feyenoord. Ondertussen is hij in de anonimiteit van de Nederlandse tweede klasse verzeild geraakt.

Benjamin De Ceulaer verdient tegenwoordig zijn centen bij RKC Waalwijk waar hij aan het tweede seizoen in de Nederlandse tweede klasse is begonnen. De club staat momenteel op een derde plaats in het klassement op vijf punten van lijstaanvoerder VVV Venlo.

Vorig weekend kwam De Ceulaer voor het eerst in lange tijd nog eens aan de aftrap. Voorheen moest hij het stellen met invalbeurten. "Ik heb het mentaal erg moeilijk gehad", geeft hij toe op Sporza. "Omdat we niet meteen terug promoveerden naar de Eredivisie heeft mijn zelfvertrouwen een enorme deuk gekregen. Mijn mentale probleem zette zich door op mijn prestaties, maar ik ben altijd hard blijven werken."

De Ceulaer vond het niet leuk dat hij vaak moest invallen en niet in de basis mocht starten. "Het knaagt aan je. Gelukkig ben ik ondertussen in het huwelijksbootje gestapt en dat zorgt toch voor de nodige afleiding. Nu zit ik weer goed in mijn vel. Vorige week had ik op het einde van de wedstrijd zelfs krampen, maar ik mocht toch blijven staan", ziet De Ceulaer de toekomst weer hoopvol tegemoet. [BA]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties