De Clash: Tienen-STVV

filip broos
| 6 reacties
De Clash: Tienen-STVV

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd waar menig supporter naar uitgekeken heeft en die een extra pigment heeft gekregen door de huidige stand in de klassering komt er morgen aan. Na meer dan 60 jaar treffen Tienen en STVV elkaar in competitieverband.

De wedstrijd die uitverkocht is en met gesloten loketten wordt gespeeld, er werd zelfs een tijdelijke tribune bijgebouwd, krijgt ook heel wat aandacht in de media. En ook de scouts van eerste klasse en zelfs van het buitenland zakken af naar de suikerstad. Heel Tienen maakt zich op voor een legendarische wedstrijd.

 
Langs tiense zijde zijn er toch enkele vraagtekens want centraal in de verdediging moet men Vandeput missen door schorsing, de vraag zal zijn wie trainer Nassen centraal naast Vanhees zal uitspelen, kanshebbers zijn Lunenburg en Triantafallidis. Ook op het middenveld zijn er enkele vraagtekens want men kan er niet rekenen op Lacroix en Barbé die beide enkele weken out zijn met blessure. Er wel terug bij na schorsing is de topschutter Dufoor. Bij de tiense fans wordt vooral op deze laatste gerekend om de ploeg beter te doen draaien want met of zonder Dufoor is voorlopig een groot verschil voor dit Tienen.

De kern: Schuermans, Peeters, Vanhees, Lunenburg, Nijs, Belme, Bogaerts, Vandecauter, Penga, Thijs, Dufoor, Drijvers, Vanarwegen, Triantafallidis, Da Silva en Haznadar.


De kanaries reizen vol vertrouwen af richting Tienen, maar als we even kijken naar de vriendschappelijke wedstrijd die beide ploegen speelden voor dit seizoen dan verloren de kanaries met 4-2 van de suikerjongens, opletten is dus de boodschap die trainer Brepoels aan zijn jongens zal meegeven. Bij STVV zijn Van Houdt en Debroux nog enkele weken out met blessures en zijn Charai en Chimedza licht twijfelachtig, beide zullen in laatste instantie worden getest op hun paraatheid.

De kern: Mignolet, Wagemakers, Cantaluppi, Euvrard, Vaesen, Deferm, Delorge, Wilmet, Siani, Sidibe, Charai?, Chimedza?, Muyters, Hendrickx, Pospisil en Kose.
De wedstrijd wordt afgetrapt om 15u en staat onder de leidng van Nfong-Nzolo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties