Eindelijk winst voor Juventus

Maarten Vandenabeele

Juventus heeft eindelijk, na 3 gelijke spelen en 2 nederlagen, nog eens een overwinning mogen vieren. Dat die er kwam tegen stadsrivaal Torino, maakte de vreugde alleen maar groter. Catania liet punten liggen bij Siena.

In de eerste helft was Juventus de dominerende ploeg, maar invallersdoelman Calderoni, die de geblesseerde Sereni verving, keepte sterk. Pogingen van Sissoko, Del Piero en Marchionni vonden de handen en/of vuisten van de keeper. Torino was nauwelijks gevaarlijk. Doelman Manninger had wel geluk toen hij uitgleed, maar Bianchi zijn lob niet goed plaatste.
Onmiddellijk na de pauze ging Amauri aan de haal: hij zette zijn belager in de wind, ging door richting doel en schoof de bal onder Calderoni binnen: 1-0. Na de voorsprong zakte Juve niet terug, maar kansen versieren lukte nauwelijks nog. Torino kon heel weinig inbrengen tegen zijn 'grote broer'. Manninger beleefde een rustige tweede helft en de overwinning kwam eigenlijk nooit in gevaar.

Siena was de betere ploeg tegen Catania. Zeker voor de pauze kreeg de thuisploeg heel wat kansen, maar enkele Calaiò kon scoren: 1-0. Het brak Siena zuur op, want in de 80e minuut kregen de bezoekers een penalty na een fout van doelman Curci op Paolucci. Mascara zette de elfmeter om en zorgde voor een 1-1 eindstand.