Periodetitel zorgt voor kalenderwijziging

Gentil Dossche
| 0 reacties
Periodetitel zorgt voor kalenderwijziging
Foto: © SC

Omdat in 1ste provinciale Oost-Vlaanderen nog 5 ploegen in aanmerking komen voor de 1ste periodetitel werden, conform de reglementering, de wedstrijden van de 10de speeldag verplaatst. Alle wedstrijden van belang moeten gelijktijdig worden betwist.

Daar de rangschikking in het periodekampioenschap dermate kan veranderen en bijgevolg bepaalde wedstrijden beslissend zijn voor het behalen van de titel van periodewinnaar, dienen de wedstrijden van de laatste speeldag van de periode, op dezelfde dag en hetzelfde aanvangsuur gespeeld te worden  (zie modaliteiten gepubliceerd in Sportleven Week 13 van 26/03/08).

Het Provinciaal Comité heeft dan ook beslist de volgende wedstrijden op zondag 2 november te laten aanvangen om 14.30 uur:
 
Sint-Gillis-Waas – SK Lebbeke
Lovendegem - Maldegem
Eeklo – Kemzeke
Vrasene – Kruibeke
Eine – Jong Lede
 
De situatie:
Sint-Gillis-Waas       19 punten, 6x gewonnen, doelpuntensaldo +10
Maldegem               19 punten, 6x gewonnen, doelpuntensaldo +  2
Eeklo                    18 punten, 5x gewonnen, doelpuntensaldo +14
Kruibeke                 16 punten, 5x gewonnen, doelpuntensaldo + 2
Lede                    16 punten, 5x gewonnen, doelpuntensaldo 0
 
St-Gillis heeft zijn lot in eigen hand en is periodekampioen als het zelf wint en Maldegem met minder dan 8 doelpunten verschil zou winnen. Maldegem mag vieren als het zelf wint en St-Gillis niet wint. Eeklo is periodekampioen als het zelf wint en noch St-Gillis, noch Maldegem winnen. Kruibeke of Lede kunnen ook nog de periode binnenhalen als de voorgaande 3 verliezen en het uiteindelijke doelpuntensaldo het grootste is (dus moeten ze zelf wel héél véél scoren, alsof dat zo eenvoudig is).
 
Ook bij een gelijkspel kan St-Gillis het laken naar zich toehalen, maar dan enkel als Maldegem of Eeklo niet winnen. Voor Maldegem geldt hetzelfde (verlies van St-Gillis en Eeklo en zelf gelijk). Eeklo, Kruibeke en Lede hebben nooit genoeg aan een gelijkspel.
 
Zelfs bij verlies kan St-Gillis alsnog de titel veroveren, maar dan enkel mits verlies van Maldegem, geen winst voor Eeklo en winst van Kruibeke of Lede waarbij het doelpuntensaldo lager blijft dan dit van St-Gillis.
 
Uitsluitsel zondag om ca. 16u15
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties