Analyse Barcelona grijpt de macht

Tonnelier Caroline
| 2 reacties
Barcelona grijpt de macht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona loopt al enkele weken uitstekend te voetballen en wordt daarvoor nu ook beloond met de koppositie in de Primera División. De Catalanen profiteerden optimaal van het puntenverlies van concurrenten Real Madrid, Valencia en Sevilla.

Leider Valencia leed een verrassende thuisnederlaag tegen Racing Santander, dat verder nog niet veel potten had gebroken dit seizoen. De Cantabriërs pakten in de slotfase een 2-4 zege met dank aan onze landgenoot Tchité. De ex-Anderlecht-spits was goed voor drie van de vier bezoekende treffers. Bij de thuisploeg pikte David Villa opnieuw een doelpuntje mee, waardoor El Guaje topschutter blijft. Valencia zakt na dit nieuwe puntenverlies weg naar de vierde plek. 
In La Rosaleda kon ook de regen en ploeg in vorm Málaga een sterk Barcelona niet afstoppen. Tot 1-1 kon de thuisploeg gelijke tred houden, maar uiteindelijk boekte de ploeg van Guardiola opnieuw een ruime zege. Het werd 1-4, met onder meer twee treffers van Xavi. Barcelona rukt op naar de koppositie. 
Real Madrid kon mits winst in Almería mee aan de leiding komen. De Koninklijke kwam op voorsprong via Raúl, maar zakte na de pauze weg. De thuisploeg stelde in het slotkwartier nog gelijk, maar zakt in de klassering wel naar de rechterkolom. Real is derde. 
Ondanks een klinkende 1-4 overwinning kende Villarreal een behoorlijk lastige avond in San Mamés. Athletic Bilbao speelde immers een uitstekende eerste helft, maar faalde bij de afwerking. Na de pauze kon een alweer efficiënt Villarreal het verschil maken.   Toch houdt coach Pellegrini vooral op defensief vlak kopzorgen over aan het duel met Athletic. Villarreal staat wel tweede op één puntje van Barcelona. 
Sevilla miste de kans om te profiteren van het puntenverlies van Real en Valencia. De Andalusiërs beleven momenteel een dipje en gingen met 3-2 de boot in bij Valladolid. Na een vroege rode kaart voor Luis Fabiano gaven de bezoekers een 0-2 voorsprong uit handen. Invaller Canobbio trof twee keer raak. Sevilla staat nog steeds vijfde in het klassement.
Atlético Madrid weet dankzij Kun Aguëro opnieuw wat winnen is. De Argentijn stond nog eens aan de aftrap en was goed voor twee treffers tegen een strijdlustig Mallorca. Atlético hield zo zonder te overtuigen op basis van een betere afwerking de drie punten thuis en klimt opnieuw naar de zesde stek. 
Sporting Gijón blijft het ook goed doen. In het duel tussen promovendi haalden de Asturiërs het thuis met 3-1 van Numancia. Bilic was alweer goed voor twee doelpunten. Rivaal Deportivo herpakte zich na de nederlaag tegen Sporting. Op het veld van Betis haalden de Galiciërs het met 0-3, weliswaar een overdreven score met twee betwiste doelpunten en gezien de verhoudingen op het veld. 
Ook de nieuwe coach Camacho slaagt er voorlopig niet in Osasuna op de rails te krijgen. Op het veld van Espanyol ging de ploeg uit Pamplona met het kleinste verschil onderuit . Osasuna blijft zo laatste. Ook Recreativo komt niet weg uit de gevarenzone. Op eigen veld leken de Andalusiërs op weg naar de overwinning, maar Albín bezorgde Getafe in de slotfase nog een punt. 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties