Analyse Leverkusen en Hoffenheim samen aan kop

Philippe Crols
| 0 reacties
Leverkusen en Hoffenheim samen aan kop

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De twaalfde speeldag was op vele vlakken een interessante in de Duitse Bundesliga. Zowel onder- als bovenaan noteerden we verschuivingen. En Bayern? Dat is ondertussen tot op een punt van de twee leiders genaderd.

Bayern winnaar bovenaan
Bayern München is de grote winnaar bovenaan de klassering. De landskampioen won op zondag de topper op bezoek bij Schalke. Het is bijgevolg tot op een punt van leiders Hoffenheim en Leverkusen genaderd. Beide teams konden niet winnen.

Leverkusen morste zaterdag al met de punten in Karlsruhe. Het stond 0-3 voor, maar moest uiteindelijk nog een gelijkspel toestaan. Hoffenheim deed het een dag later al niet veel beter. Het verloor met het kleinste verschil van Hertha Berlijn. Hertha is op dit moment amper vier punten verwijderd van de eerste plaats. Het heeft een punt meer dan Schalke.

Hamburger SV staat een puntje achter Bayern München. De troepen van Martin Jol slaagden erin hun wedstrijd tegen Dortmund tot een goed einde te brengen. Dortmund lijkt de trein naar boven zo gemist te hebben.

Gladbach grote winnaar onderaan

Onderaan het klassement heeft Gladbach de beste zaak gedaan. Het won de degradatietopper op bezoek bij Bielefeld met 0-2. Gladbach verlaat zo de degradatiezone en is nu veertiende.

Cottbus, Bochum en Bielefeld zijn de drie teams die op een degradatieplaats staan. Rode lantaarn Cottbus had weinig in de pap te brokken op bezoek bij Wolfsburg (3-0). Bochum hield weliswaar Werder Bremen in bedwang (0-0), maar schiet met dat punt niet bijster veel op.

Frankfurt had op zijn beurt een hele goede zaak kunnen doen onderaan. Het verspeelde een 2-0-voorsprong tegen Stuttgart. Het werd nog 2-2.

Ten slotte won Köln zijn thuiswedstrijd tegen Hannover. Köln heeft amper zes punten minder dan de leiders.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties