Opnieuw late winst voor Inter

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Net als vorige week in Reggio Calabrië heeft Inter gewacht tot de absolute slotfase om de overwinning te behalen. Dit keer was Udinese het slachtoffer. Ook Napoli, Juve en Fiorentina wonnen.

Inter is voorlopig leider na een winst in de extra tijd. In een flauwe topper waren Inter en Udinese erg aan elkaar gewaagd. Pas in de slotfase werd Inter iets sterker, maar de Nerazzurri sprongen te slordig om met het balbezit. In de 93e minuut kopte Cruz dan de winning goal binnen: 1-0, een hard verdict voor Udinese.

Napoli bleef Sampdoria de baas. De Azzurri kwamen in de 23e minuut 1-0 voor: op aangeven van Lavezzi kon Mannini een counter succesvol afronden, 1-0 (foto). In de tweede helft deed de thuisploeg er nog een doelpunt bij: de net ingevallen Zalayeta zorgde in de 74e minuut voor de beslissing, 2-0.

Juventus boekte zijn vierde opeenvolgende overwinning in Verona. In de eerste helft speelden de Bianconeri enorm slordig, maar Chievo was te zwak om daarvan te profiteren. In de 40e minuut kregen de bezoekers een vrije trap en de jarige Del Piero, wie anders, krulde die heerlijk in de winkelhaak: 0-1. In de 53e minuut hield Mantovani de bal met de hand tegen in de zestien: Iaquinta trapte de elfmeter op Sorrentino, maar kon in de herneming toch scoren, 0-2. Chievo kon geen vuist maken, al kreeg Pellissier toch één goeie kans, maar hij kon de voorzet van Luciano net niet in doel duwen. In de slotminuut trapte Grygera nog van ver op de kruising.

Lazio had weinig moeite om Siena puntenloos terug naar Toscane te sturen. Zarate opende de score met een knappe vrije trap en in de slotfase pikte Rocchi nog twee doelpunten mee: 3-0.

Fiorentina won zonder veel overschot van Atalanta. In de eerste helft maakten de Viola het verschil: Felipe Melo en Gilardino brachten de thuisaanhang binnen de 3 minuten tweemaal aan het juichen, 2-0. In de 77e minuut scoorden de bezokers de aansluitingstreffer: Comotto speelde de bal met de hand in de eigen rechthoek en Floccari scoorde vanaf de stip, 2-1. Een slotoffensief haalde niets meer uit.

Diego Milito (foto) was de grote man bij Genoa, dat rode lantaarn Reggina een pak rammel gaf. Aan de rust stond het nog 0-0, maar net voor de pauze pakte bezoeker Costa zijn tweede gele prent en dat brak de Amaranto zuur op. Milito effende het pad met een omgezette strafschop in de 54e minuut, 1-0, en 20 minuten later zorgde de Argentijn voor 2-0. Vervolgens scoorde Sculli, 3-0, waarna Milito zijn derde van de namiddag voorbij Campagnolo schoot: 4-0. Vanden Borre kwam in de 66e minuut op het veld voor Bocchetti.

Jeda bracht Cagliari al na 6 minuten op voorsprong bij Catania, 0-1, maar via Mascara en Sabato behielden de Sicilianen hun ongelsagen thuisstatus: 2-1.

Vanavond kan Milan weer alleen leider worden, als het wint bij Lecce.