Heerenveen wint met 10 man, Sparta imponeert

Jimmy Wouters

Heerenveen heeft zaterdagavond met 3-2 gewonnen van FC Utrecht en klimt hiermee naar de vijfde plaats. Onderaan het klassement deed Sparta een uitstekende zaak door met 4-0 te winnen van FC Volendam.

Heerenveen - FC Utrecht: 3-2
Heerenveen was in een aantrekkelijke eerste helft de betere ploeg. Toch stonden de Friezen al na zes minuten op achterstand dankzij een doelpunt van Boussaboun. Terwijl FC Utrecht nog stond te genieten, hingen de bordjes alweer in evenwicht. Pranjic kon tussen vier man raak schieten. De wedstrijd zakte in het verloop van de eerste periode wat in, maar leefde vlak voor rust weer op. Beerens bracht Heerenveen eerst op voorsprong, maar in de laatste minuut van de eerste speelhelft maakte Cornelisse er met een volley nog 2-2 van. Uiteindelijk ging Heerenveen alsnog met een voorsprong rusten dankzij Pranjic.

Nadat Popov namens Heerenveen met rood van het veld moest, was er niet veel meer te beleven. Heerenveen deed het tempo zakken en Utrecht slaagde er niet meer in om gevaarlijk te worden.

ADO Den Haag - Willem II: 0-1
In dit duel namen beide ploegen een speelhelft voor hun rekening. In de eerste periode was het al ADO dat de klok sloeg. Willem II kwam nauwelijks in het stuk voor en mocht zich gelukkig prijzen dat het tijdens de rust niet tegen een achterstand aankeek.

Na de pauze verscheen er een heel ander Willem II op het veld. De Tilburgers kregen nu de kansen terwijl ADO maar moeizaam de weg naar doel vond. De wedstrijd dreigde op een scoreloos gelijkspel af te draaien totdat Demouge in de vijfde minuut van de extra tijd alsnog raak schoot.

Sparta Rotterdam - FC Volendam: 4-0

Sparta heeft Volendam nog wat vaster op de laatste plaats gezet. De Kasteelheren beslechtten het duel in de tweede helft en wonnen het kelderduel uiteindelijk met 4-0.

In de eerste periode schuwden beide ploegen alle risico waardoor er nauwelijks iets te zien was. In de tweede helft kwam Sparta plots op toerental en boekte het, dankzij doelpunten van Poepon, Charles Dissels, Ruud Knol (strafschop) en Joey Godee een afgetekende 4-0 zege. (AN)