Analyse Kwaliteit drijft boven

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
Kwaliteit drijft boven
Foto: © SC

Na 12 speeldagen lijkt alles op zijn normale plooi te vallen in de Serie A. Geen Napoli, Udinese, Lazio of zelfs Catania meer bovenaan, maar wel de traditionele drie: Inter, Milan en Juventus.

De drie gevestigde waarden wonnen hun wedstrijd, de één al overtuigender dan de ander, en maken zich op voor een driestrijd, die hopelijk een eind zal duren. Alle drie de teams werkten zich op een verschillende manier naar de top dit seizoen.

Inter staat nog steeds aan kop en heeft dat in grote mate te danken aan Zlatan Ibrahimovic (foto). De Zweed was ook in Palermo niet te stuiten en bezorgde zijn team de overwinning. Zonder zijn superspits verliezen de Nerazzurri heel wat van hun mogelijkheden en dat mag bij een vedettenteam als Inter eigenlijk nooit het geval zijn. Mourinho slaagt er maar niet in zijn ploeg met een herkenbaar concept te laten spelen: nu weer paste hij het middenvedl aan, zodat de bezetting nu op een kopie lijkt van het Inter van vorig jaar: dat van Mancini. Meer dan de Portugees lief is, hangt de schaduw van de ex-coach nog rond Giuseppe Meazza. Meer en meer beginnen tegenstanders van weleer in te zien dat Mancini wel degelijk mooi werk leverde. Aan Mourinho om te bewijzen dat ook hij Inter successen kan brengen.

AC Milan miste zijn start compleet en velen dachten aan een herhaling van de voorbije seizoenen: Milan zou maar wat aanmodderen en de volgevreten vedetten zouden pas in gang schieten wanneer Champions-Leaguevoetbal dreigde te ontsnappen om vervolgens een net niet of net wel succesvolle inhaalrace te beginnen.
Niets is echter minder waar, want na een 0 op 6 reeg Milan de overwinningen aaneen en rukte het op naar een plaats bovenaan. Het spelpeil baart menig volger en supporter echter zorgen. De keren dat de Rossoneri echt overtuigend uitpakken zijn op één hand te tellen. Komt daarbij dat de lichte penalty's in het voordeel van Milan bijna niet meer op één hand te tellen zijn. Ancelotti's team doet er goed aan eens enkele wedstrijden met overschot te winnen, want tegen Chievo zetten de spelers geen stap te veel meer na de vroege voorsprong, om de publieke opinie niet tegen te krijgen.

De ploeg die voor enkele weken nog in diepe crisis zat, speelt momenteel het beste voetbal in Italië. Juventus is aan een indrukwekkende zegereeks bezig en de Oude Dame maakt zich op voor de clash in Milaan tegen Inter van volgend weekend. Ranieri (foto) werd een maand geleden nog beschimpt om zijn beperkte tactische bagage, maar de Tinkerman vond toch de oplossing. Sinds Tiago in de ploeg staat, vond Juve de rust en het evenwicht in het spel terug. De Portugees moest absoluut vertrekken deze zomer, maar vond geen team dat aan zijn eisen wou voldoen. Daarom moest hij blijven en nu lijkt dat een heel gelukkige belissing te zijn geweest. Ook de gigantische transfersom voor Amauri lijkt nu al een goede investering. De Italiaanse Braziliaan scoorde weer en laat vooral het team toe hoger te spelen: met zijn rug naar het doel is hij ook ijzersterk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties