Peru moet internationale schorsing vrezen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Peru moet internationale schorsing vrezen
Foto: © SC

Peru moet vrezen voor een internationale schorsing door de wereldvoetbalbond FIFA. Voorzitter Sepp Blatter is het beu dat de Peruviaanse regering zich blijft moeien met zaken die de voetbalbond van het land aanbelangen.

Sepp Blatter heeft Peru vandaag een ultimatum gegeven. Van de FIFA-voorzitter moet het land per fax voor maandag bevestigen dat er binnen de tien dagen een oplossing wordt gevonden voor het probleem. De minister van Sport weigert Manuel Burga als nieuwe voorzitter van de Peruviaanse voetbalbond (FPF) te erkennen. Dat is ook de reden waarom het land de organisatie van het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder de twintig jaar verloor.

Daarnaast zijn er ook nog de tegenvallende prestaties van de Peruviaanse nationale ploeg. In de jaren '70 en '80 was het land een van de sterkste voetbalnaties uit de Conmebol-groep. Het is al van 1982 geleden dat Peru zich nog eens kon plaatsen voor een WK-eindronde. In de huidige WK-kwalificatiecyclus staat Peru opnieuw op de laatste plaats.

Als de FIFA zijn dreigement van internationale uitsluiting doorvoert, dan kan Peru de rest van de WK-cyclus op zijn buik schrijven. De clubteams zullen ook niet mogen meedoen aan clubcompetities in Latijns-Amerika zoals de Copa Libertadores en de Copa Mercosur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties