Sneijder bezorgt Real Madrid de zege

viki meeuwis
| 2 reacties

In de Spaanse eerste klasse werd vanavond de twaalfde speeldag afgetrapt met drie wedstrijden.

Real Madrid nam het in het Santiago Bernabéu op tegen Recreativo Huelva. Op papier een makkelijke wedstrijd want Recreativo staat immers voorlaatste. Voor Bernd Schuster die op de wip zit bij Real, zijn vijftigste wedstrijd als trainer van de Koninklijke. Het was voor hem een belangrijke wedstrijd want verlies betekende waarschijnlijk zijn ontslag. In deze wedstrijd viel maar een doelpunt. In de 39e minuut kon Wesley Sneijder met een afgeweken schot Real de zege bezorgen.

Villareal, dat met Real Madrid om de tweede plaats vecht, ging in El Madrigal onderuit tegen Valladolid. De bezoekers wisten vorige week Real Madrid uit te schakelen en gingen op datzelfde elan door vandaag. Sesma wist twee keer te scoren en in de slotfase van de eerste helft tekende Prieto voor de 0-3. Dat was voldoende voor Valladolid dat zo voor de tweede week op rij een grote ploeg opzij zet. Een slechte zaak voor Villareal dat door dit verlies de tweede stek aan Real Madrid moet overlaten. Madrid heeft nu 26 punten en Villareal 25.

De partij tussen Sevilla en Valencia eindigde op een 0-0 gelijkspel.