Dagfinn Enerly begint aan nieuw leven

viki meeuwis
| 0 reacties
Dagfinn Enerly begint aan nieuw leven
Foto: © SC

Drie jaar geleden, op de laatste speeldag van het seizoen 2005 in de Tippeligaen, won Vålerenga de landstitel. Die laatste speeldag zal echter voor vele Noren een andere betekenis hebben.

Het was immers tijdens de wedstrijd Start tegen Fredrikstad dat er zich een waar drama afspeelde.
 
Middenvelder Dagfinn Enerly brak zijn nek nadat zijn ploegmaat Øyvind Hoås bovenop hem viel na een luchtduel bij een hoekschop. Enerly moest zijn carrière beëindigen en kan zich enkel in een rolstoel voortbewegen. Gedurende die drie jaar groeide alom de bewondering voor Enerly door zijn positieve houding en enthousiasme. Nu heeft Enerly een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat namelijk voordrachten houden over het incident en zijn leven met zijn handicap. Hij wil vooral laten zien dat mensen met een handicap toch positief in het leven kunnen staan. “Ik ben blij met deze job en ben blij dat ik nu niet meer van een invaliditeitsuitkering moet rondkomen. Dit geeft me de kans om mijn zelfstandigheid terug te winnen”, aldus de 35-jarige Enerly.
 
Zijn herstel verloopt langzaam maar de Noor is ervan overtuigd dat hij opnieuw zal kunnen lopen. “Ik ben vastbesloten dat ik ooit terug zal kunnen lopen ja, ik weet niet wanneer maar ik ben ervan overtuigd dat het me zal lukken”.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties