Hond van Hofland bezorgt Derijck basisplaats

De Nijs Michael
| 2 reacties
Hond van Hofland bezorgt Derijck basisplaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Feyenoord won afgelopen weekend met 3-1 van ADO Den Haag. Een verrassende naam in de opstelling van de Rotterdammers was die van Timothy Derijck, onze landgenoot heeft zijn basisplaats te danken aan de hond van ploegmakker Kevin Hofland.

Kevin Hofland kon namelijk niet aantreden in de wedstrijd tegen ADO Den Haag als gevolg van een blessure die hij opliep bij het uitlaten van zijn hond. "De hond wilde naar links en Kevin ging naar rechts. Dat liep niet goed af voor zijn enkel", legt coach Verbeek uit. "Kevin heeft zaterdag nog meegetraind, maar voelde zich niet helemaal vrij in zijn bewegingen. Hij gaf zelf aan dat ik beter iemand anders kon opstellen. Dat getuigt van een professionele instelling. Kevin is een grote kerel."

Door de afwezigheid van Hofland mocht Timothy Derijck voor het eerst dit seizoen aantreden, coach Verbeek was na afloop van de partij erg enthousiast over de 21-jarige Belg. "Hij heeft het prima gedaan", aldus de oefenmeester. "Toen ik bij Feyenoord begon, zag Derijck eruit alsof hij net anderhalf jaar vakantie had gevierd. Hij slofte over het veld met afgezakte kousen en zijn broekje onder zijn bilnaad. Timothy heeft mijn boodschap destijds goed begrepen en heeft zich prima teruggeknokt. Hij is fysiek sterk nu. Dat heeft hij vooral aan zichzelf te danken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties